Πληθωρική Mercedes GLS με 850 ίππους από τη Brabus

Το κορυφαίο SUV μοντέλο της Mercedes, η GLS δέχεται τις περιποιήσεις της Brabus και αποκτά ακόμα πιο «θηριώδη» χαρακτηριστικά και ύψιστη πολυτέλεια. Βασισμένη στη Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC με τον V8 5.5 λτ. twin-turbo κινητήρα εργοστασιακής ισχύος 585 ίππων και 760 Nm ροπής, μετά τις αναβαθμίσεις της Brabus και την αύξηση της χωρητικότητας του μηχανικού συνόλου στα 6.0 λτ., η απόδοση φτάνει τους 850 ίππους και τα 1.450 Nm ροπής.

Το επιβλητικό SUV Brabus 850 XL επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 χλμ./ώρα (έναντι 4,6 δλ. και 250 χλμ./ώρα η εργοστασιακή). Σημαντικά πιο γρήγορη θα είναι και στις ενδιάμεσες επιταχύνσεις, λόγω των επιπλέον 690 Nm ροπής.

Εκτός από τις μετατροπές στον κινητήρα, η Brabus έχει προσθέσει αεροδυναμικό κιτ με τμήματα από ανθρακόνημα, όπως είναι εμπρός σπόιλερ, προσθήκες στους αεραγωγούς του προφυλακτήρα και μεγάλος πίσω διαχύτης. Το εξωτερικό πακέτο συμπληρώνουν και οι τεράστιες 23 σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου.

Όσο για το εσωτερικό, η Brabus το έχει επενδύσει σε κάθε επιφάνειά του (ταμπλό, πόρτες, καθίσματα κ.λπ.) με ακριβό δέρμα, συνδυασμένο με διακοσμητικά ανθρακονήματος σε χρυσαφί απόχρωση.

Get it on Google Play Download on the App Store