Νέα SEAT Ibiza, SUV Arona και ανανεωμένο Leon το 2017

Η SEAT ετοιμάζει για το 2017 την επιθετικότερη προϊοντική πολιτική στην ιστορία της, αφού παράλληλα με το πρώτο SUV μοντέλο της Ateca που θα έχει μια γεμάτη χρονιά, θα παρουσιάσει το νέο Ibiza, το νέο μικρό SUV Arona, καθώς και το ανανεωμένο Leon.

To 5ης γενιάς Ibiza που θα δούμε μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2017 (όπως επίσης το νέο Ford Fiesta και πιθανώς το νέο Opel Corsa), θα είναι το πρώτο μικρό μοντέλο του ομίλου Volkswagen που θα βασίζεται στη πλατφόρμα MQB. Γεγονός που σημαίνει ταυτόχρονα ότι θα διαθέτει χαμηλότερο βάρος και αυξημένη ακαμψία, ενώ θα εξοπλίζεται με όλα τα σύγχρονα στοιχεία υποβοήθησης του οδηγού. Σχεδιαστικά θα υιοθετεί την πιο αιχμηρή αισθητική του Ateca, ενώ εντελώς νέο θα είναι και το εσωτερικό, με βελτιωμένους παράλληλα χώρους. Από πλευράς κινητήρων δεν αναμένονται εκπλήξεις, αφού οι βενζίνης 1.0 MPI και 1.0 TSI μαζί με το νέο ντίζελ 1.4 TDI τοποθετήθηκαν στην ανανέωση του Ibiza, πριν από ένα χρόνο.  

Σημαντικό προϊόν για την SEAT θα είναι και το πρώτο μικρό SUV μοντέλο της με την ονομασία «Arona», το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα του νέου Ibiza. Έτσι μαζί με το αμέσως μεγαλύτερο Ateca θα έχει μια ισχυρή παρουσία στη δημοφιλή αυτή κατηγορία. To Arona αναμένεται να μοιάζει περισσότερο ως ένα πιο μικρό Ateca, ενώ η παρουσίασή του θα γίνει πιο μετά από το νέο Ibiza, τον Σεπτέμβριο του 2017 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρακφούρτης.

Για το ανανεωμένο Leon έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες από δοκιμές του μοντέλου με σχεδιαστικές αλλαγές στο εμπρός άκρο. Πιθανώς θα υπάρξουν και ανασχεδιασμένα τμήματα στο πίσω μέρος του αμαξώματός του, νέες επενδύσεις στο εσωτερικό και πιο εξελιγμένο σύστημα infotainment. Δεν αποκλείεται στο Leon Cupra να αυξηθεί η ισχύς στους 300 ίππους, έτσι ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικό με το άμεσα αντίπαλο Honda Civic Type R.

Get it on Google Play Download on the App Store