Νέο SUV από την Geely με μηχανικά μέρη από την Volvo

Η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Geely (στην οποία ανήκει η Volvo από το 2010) παρουσιάζει το πρώτο μοντέλο της νέας μάρκας της Lynk & Co. Η κατασκευή του θα γίνεται στην Κίνα, όμως προορίζεται για τις αγορές της Ευρώπης και των Η.Π.Α., ενώ έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί στην Σουηδία.

Το μήκους 4.530 χλστ., πλάτους 1.855 χλστ., ύψους 1.654 χλστ. και με μεταξόνιο 2.730 χλστ. μοντέλο Lynk & Co 01 διαθέτει σπορτίφ σχεδιασμό και θυμίζει αρκετά στο εμπρός άκρο Porsche, ενώ τόσο στο πλάι όσο και πίσω υπάρχουν σχήματα και σχέδια γνώριμα από άλλα μοντέλα. Μάλιστα το εν λόγω SUV έχει δημιουργηθεί πάνω στη νέα πλατφόρμα που θα βασιστεί και το επερχόμενο Volvo XC40, με το οποίο πιθανότατα θα μοιράζεται και τους κινητήρες των 1.5 λτ., 2.0 λτ. και υβριδικό σύνολο.

Το εσωτερικό του εστιάζει στην πολυτέλεια, ενώ η Lynk & Co ισχυρίζεται ότι το μοντέλο 01 διαθέτει τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας στον κόσμο. Το 01 θα είναι πάντα συνδεδεμένο στο internet και στο cloud και όταν θα ξεκινήσει η διάθεσή του θα έχει μια ανοιχτή εφαρμογή που θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να προσθέτουν δικά τους στοιχεία. Επιπλέον, οι κάτοχοι του αυτοκινήτου θα μπορούν να το μοιράζονται με άλλους και να το παρακολουθούν μέσω smartphone.

Το λανσάρισμα του Lynk & Co 01 θα ξεκινήσει το 2018, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δύο ακόμα μοντέλα, τα 02 και 03.

Get it on Google Play Download on the App Store