Η Toyota ξεκινά την παραγωγή νέων κινητήρων στην Πολωνία

Η Toyota Motor Europe ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή υβριδικού κιβωτίου ταχυτήτων και νέων κινητήρων στα εργοστάσιά της, στην Πολωνία. 

Η παραγωγή του υβριδικού κιβωτίου, που αποτελεί βασικό τμήμα του υβριδικού μηχανικού συνόλου και θα συνδυάζεται με τον κινητήρα των 1.8 λτ., θα ξεκινήσει να παράγεται το 2018 στο εργοστάσιο Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) στο Walbrzych. Το υβριδικό σύνολο θα εφοδιάζει όλα τα Toyota Auris and Auris Touring Sports Hybrid, καθώς και το νέο crossover Toyota C-HR, όταν θα ξεκινήσει να παράγεται στα τέλη του έτους. Προς το παρόν το υβριδικό κιβώτιο ταχυτήτων παράγεται στην Ιαπωνία και εισάγεται στην Ευρώπη.

Το Φεβρουάριο του 2017 θα ξεκινήσει η παραγωγή του κινητήρα βενζίνης των 1.5 λτ. για το Yaris και το 2019 του 2.0 λτ. στο εργοστάσιο Toyota Motor Industries, Πολωνία (TMIP) στην Jelcz-Laskowice. Η συνολική επένδυση θα φτάσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό των επενδύσεων εργασιών της Toyota στην Πολωνία πάνω από τα 950 εκατομμύρια ευρώ, από το 2002.

Στο εργοστάσιο TMMP παράγεται ο 1.000άρης κινητήρας και η μετάδοση για το Aygo και το Yaris, καθώς και κιβώτιο ταχυτήτων για τον 1.8 λτ. κινητήρα του Auris και Avensis. Στο εργοστάσιο TMIP κατασκευάζεται ο κινητήρας πετρελαίου 1.4 λτ. D-4D για τα μοντέλα Yaris, Auris και Corolla, ενώ έως το 2005 γινόταν η κατασκευή των κινητήρων 2.0 λτ. και 2.2 λτ. D-4D για τα Auris, Avensis και Verso. Συνολικά και στα δύο εργοστάσια απασχολούνται περίπου 2.000 άτομα.

Get it on Google Play Download on the App Store