Οι γυναίκες οδηγούν πιο νευρικά από τους άνδρες!

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στη Μεγάλη Βρετανία για το ποιο από τα δύο φύλα είναι πιο εκνευρισμένο όταν βρίσκεται πίσω από το τιμόνι, αποδείχθηκε ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο ήρεμες από τους άνδρες όταν οδηγούν! 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Hyundai Μεγάλης Βρετανίας με τον ψυχολόγο του Πανεπιστημίου του Λονδίνου κ. Patrick Fagan, και διεξήχθη μεταξύ 1.000 οδηγών στη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι γυναίκες οδηγοί είναι 12% πιο εκνευρισμένες όταν οδηγούν σε σχέση με τους άνδρες και ο λόγος της κακής τους διάθεσης οφείλεται στα πανάρχαια γονίδια άμυνάς τους, από την περίοδο του άντρα-κυνηγού.

Όπως δηλώνει ο κ. Fagan, από τα αρχαία χρόνια οι γυναίκες έπρεπε να αναπτύξουν περισσότερο από τους άνδρες το αίσθημα του κινδύνου γιατί είχαν περισσότερες απειλές να αντιμετωπίσουν. Αυτό το αίσθημα βρίσκεται και σήμερα στα γονίδιά τους, κάνοντάς τες σε καταστάσεις όπως η οδήγηση, να εκνευρίζονται γρηγορότερα από τους άνδρες.

Πολύ ενδιαφέρον έχουν και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της έρευνας, αφού το 84% των οδηγών παραδέχθηκε ότι ένας άδειος δρόμος τους κάνει πιο χαρούμενους, ενώ το 78% απολαμβάνει μια βόλτα στην εξοχή και το 69% μια βόλτα στη θάλασσα.

Τέλος, το 54% των βρετανών οδηγών απάντησε ότι η μουσική είναι ένας τρόπος για να έχουν καλύτερη διάθεση στην οδήγηση, 29% παραδέχθηκαν ότι μέσα στο αυτοκίνητο τους αρέσει να κουβεντιάζουν, ενώ μόνο το 14% δήλωσε ότι μια συζήτηση στο αυτοκίνητο τους κάνει καλύτερους οδηγούς.

Get it on Google Play Download on the App Store