Νέο μεσαίο SUV Tata Hexa με κινητήρες πετρελαίου

Το νέο SUV μοντέλο της Hexa παρουσίασε η Ινδική Tata Motors (στην οποία ανήκουν οι Jaguar – Land Rover από το 2008), που είχε εμφανιστεί ως πρωτότυπο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2015 και αποτελεί τον αντικαταστάτη του Aria. 

Το αμάξωμά του με μήκος 4.788 χλστ., πλάτος 1.903 χλστ., ύψος 1,.791 χλστ., μεταξόνιο 2.850 χλστ. και απόσταση από το έδαφος 200 χλστ., είναι από τα πιο σύγχρονα και ισορροπημένα σχεδιαστικά που έχει επιδείξει ποτέ η Tata. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την εμφάνιση του εσωτερικού του, όπου υπάρχει σύγχρονο σύστημα πολυμέσων με 5 ιντσών οθόνη και διάφορα συστήματα συνδεσιμότητας και επικοινωνίας. Επίσης, εξοπλίζεται με ESP, 6 αερόσακους, διζωνικό κλιματισμό, cruise control και όλα τα γνωστά στοιχεία ανέσεων.

Για την κίνηση του Tata Hexa υπάρχει ένας κινητήρας πετρελαίου 2.2 λτ. σε δύο εκδόσεις ισχύος. Στην πρώτη έκδοση με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το μοτέρ αποδίδει 150 ίππους και 320 Nm ροπής, ενώ στην πιο ισχυρή με 6τάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο έχει ισχύ 156 ίππων και 400 Nm ροπής από τις 1.700 σ.α.λ.

Το ισχυρότερο Hexa εφοδιάζεται προαιρετικά με σύστημα τετρακίνησης, καθώς και με τέσσερα διαφορετικά στιλ οδήγησης (Auto, Comfort, Dynamic και Rough Road) που επιλέγονται μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου. Επίσης, η ανάρτησή του αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και άκαμπτο άξονα πίσω με 5 συνδέσμους στήριξης, ενώ οι βασικές εκδόσεις πατάνε σε ζάντες 16 ιντσών και οι πιο πλούσιες σε 19άρες.

Στην Ευρώπη, η Tata έχει σημεία πώλησης στην Ισπανία, Ιταλία και Πολωνία.

Get it on Google Play Download on the App Store