Ανανεωμένη Skoda Octavia με νέο πρόσωπο

H Skoda ανανεώνει το best seller μοντέλο της Octavia, τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμα του υπάρχοντος μοντέλου, ενώ η διάθεσή της θα ξεκινήσει στις αρχές του 2017. Οι αλλαγές που έχουν γίνει αφορούν τον σχεδιασμό, την προσθήκη νέων συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος πολυμέσων.

Εξωτερικά ξεχωρίζει το ανασχεδιασμένο εμπρός άκρο με τα -αμφιβόλου αισθητικής- τέσσερα φωτιστικά σώματα, την παραδοσιακή μάσκα και το νέο προφυλακτήρα. Αντίστοιχα και πίσω ανασχεδιάστηκαν τα φανάρια και ο προφυλακτήρας.

Στο εσωτερικό της ανανεωμένης Octavia νέα στοιχεία αποτελούν η μεγάλη οθόνη των 9,2 ιντσών του συστήματος infotainment και ο νέος πίνακας οργάνων. Στον εξοπλισμό προστέθηκε το σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος με τρέιλερ, εκσυγχρονισμένο σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος και αναβαθμισμένο σύστημα αυτόνομης πέδησης και με αναγνώριση πεζού.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει πέντε βενζίνης TSI και τέσσερις πετρελαίου TDI, χωρητικότητας από 1.0 λτ. έως 2.0 λτ. και με ισχύ από 84 ίππους έως 184 ίππους. Όλα σχεδόν τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με 6 ή 7 σχέσεων αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG, ενώ με τετρακίνηση προσφέρονται οι κινητήρες 1.8 TSI και 2.0 TDI.

Get it on Google Play Download on the App Store