Ιδού η πρώτη SUV Alfa Romeo Stelvio με έως 505 ίππους

Λίγες ώρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της Alfa Romeo Stelvio στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, βλέπουμε για πρώτη φορά μέσω φωτογραφιών το πρώτο σπορ και πολυτελές SUV της ιταλικής μάρκας. 

Η Stelvio βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα Giorgio με εκείνη της Giulia, με την οποία παράλληλα παρουσιάζει αρκετές σχεδιαστικές ομοιότητες και μοιάζει σαν μια crossover χάτσμπακ έκδοση της σεντάν μεσαίας Alfa Romeo. Στις πρώτες φωτογραφίες βλέπουμε την έκδοση Quadrifoglio με τα πιο τονισμένα δυναμικά χαρακτηριστικά, όπως είναι οι μεγάλοι αεραγωγοί στον εμπρός προφυλακτήρα, οι αεραγωγοί στο καπό, τα διακριτικά σπόιλερ, το παραδοσιακό τετράφυλλο τριφύλλι στα φτερά, οι γκρι ζάντες με τις κόκκινες δαγκάνες και τα κεραμικά φρένα, ο διαχύτης πίσω και οι τέσσερις στρογγυλές απολήξεις των εξατμίσεων.

Στο σπορ εσωτερικό κυριαρχούν τα τύπου μπακετ καθίσματα με δέρμα, αλκαντάρα και κόκκινες ραφές οι οποίες συναντώνται και σε διάφορα ακόμα σημεία με δερμάτινες επενδύσεις (πόρτες, κονσόλα, ταμπλό και τιμόνι). Επίσης, υπάρχουν διακοσμητικά ανθρακονήματος, ενώ η σχεδίαση του ταμπλό διαφέρει σε κάποια σημεία από εκείνη της Giulia.

Η κορυφαία στη γκάμα Stelvio QV τροφοδοτείται με τον V6 Bi-Turbo κινητήρα των 2.9 λτ. ισχύος 505 ίππων και 600 Nm ροπής (αμερικάνικες προδιαγραφές), προσφέροντας επιτάχυνση από 0-60 μ.α.ω. (0-96 χλμ./ώρα) σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 284 χλμ./ώρα. Το μοτέρ συνδυάζεται με τετρακίνηση και 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Παράλληλα η Stelvio θα προσφέρεται και σε εκδόσεις Ti με 2.0 λτ. turbo κινητήρα βενζίνης ισχύος 280 ίππων και 415 Nm ροπής, σε συνδυασμό και εδώ με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων. Για την Ευρώπη θεωρούμε δεδομένη την ύπαρξη και των ντίζελ κινητήρων των 2.2 λτ., ωστόσο αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση εντός των επόμενων ωρών.

Get it on Google Play Download on the App Store