Προ των πυλών το νέο Alpine με 1.8 και πάνω από 250 PS

Η Renault έχει δηλώσει εδώ και καιρό, με κάθε επισημότητα, πως ετοιμάζει την αναβίωση της θρυλικής Alpine και το πρώτο της μοντέλο δεν θα αργήσει να παρουσιαστεί καθώς όπως όλα δείχνουν βρίσκεται στην τελική ευθεία. Σύμφωνα λοιπόν με το χρονοδιάγραμμα των Γάλλων και τα όσα δήλωσε ο CEO της Alpine, Michael van der Sande, αυτό θα παρουσιαστεί σε ένα χρόνο από τώρα.

Διαβάστε ακόμη: Το μοντέλο που θυσιάστηκε για την Alpine

Το μικρό πισωκίνητο μοντέλο θα έχει τον κινητήρα στο κέντρο και θα προσφέρεται τόσο σε κουπέ όσο και σε ρόαντστερ έκδοση, ενώ δεν αναμένεται να έχει μεγάλες σχεδιαστικές αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο το οποίο βλέπουμε στην εικόνα πιο πάνω. Σύμφωνα πάντα με τους Γάλλους, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην κατασκευή του, προκειμένου το βάρος να παραμείνει χαμηλά.

Όσον αφορά τα μηχανολογικά του μέρη, το μοντέλο της Alpine φημολογείται πως θα εφοδιάζεται με νέο μοτέρ 1.8 λτ. το οποίο με τη βοήθεια τούρμπο θα αποδίδει κάτι παραπάνω από 250 ίππους (οι αισιόδοξοι κάνουν λόγο για 300 ίππους).

Οι Γάλλοι είναι αρκετά φιλόδοξοι σχετικά με την αναβίωση της Alpine και έχουν μεγαλεπίβολα σχέδια, τα οποία βέβαια θα εξαρτηθούν αποκλειστικά από την εμπορική πορεία του μοντέλου τους.

Δείτε επίσης: Έτσι θα είναι το Alpine 

Αν  λοιπόν δουν πως υπάρχει απήχηση (στόχος τους είναι να φτάσουν τις 8.000 μονάδες ετησίως) τότε δεν αποκλείεται να δούμε και άλλα μοντέλα με τα σήματα της Alpine, ακόμη και στην κατηγορία των crossover.

Get it on Google Play Download on the App Store