Τα ημιθωρακισμένα Toyota Land Cruiser της ΕΛ. ΑΣ. (+video)

Παρουσιάστηκαν τα νέα ημιθωρακισμένα οχήματα της ΕΛ. ΑΣ. τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες των Ο.Π.Κ.Ε. και της Ε.Κ.Α.Μ. και είναι 25 οχήματα Toyota Land Cruiser V6 4.2 λτ. ειδικά διαμορφωμένα για σκληρή χρήση και ανθεκτικότητα στις επιθέσεις των εγκληματιών.

Από τα συνολικά 25 αυτοκίνητα, τα 19 θα δραστηριοποιηθούν στην Αττική, τα πέντε στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας θα διατεθούν στις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και στην Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.). Αξίζει φυσικά να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως τα οχήματα αποτελούν δωρεά στην Ελληνική Αστυνομία από την Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κοσσυφοπέδιο (EULEX KOSSOVO).

Διαβάστε ακόμη: Μεθυσμένος τράκαρε την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Σκοπός των οχημάτων τα οποία θα διατεθούν στην Αττική είναι να ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία και δράση σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, για την αντιμετώπιση σοβαρών και οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.

Την παρουσίαση των οχημάτων πραγματοποίησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Βρήκαμε τα οχήματα αυτά, τα οποία δεν χρησιμοποιούντο -ήταν στο Τελωνείο- και αξιοποιήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία. Εκπαιδεύτηκε προσωπικό ή μετακινήθηκε από άλλες Υπηρεσίες, έτσι ώστε να ενισχύσουμε την προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας στον έλεγχο δύσκολων περιοχών.».

Δείτε επίσης: Το πιο τρελό παρκάρισμα του 2016 (+video)

Εμείς να πούμε πως προφανώς και είναι εξαιρετική προσθήκη αυτά τα οχήματα για την ΕΛ. ΑΣ. αλλά θεωρούμε πως η φύση τους είναι τέτοια που τα καθιστά ακατάλληλα για χρήση στην Αττική, καθώς είναι ογκώδη, εκτός δρόμου αυτοκίνητα, ενώ η κατανάλωσή τους προφανώς και θα είναι πολύ υψηλή. Σίγουρα θα προστατεύουν τους άντρες της ΕΛ. ΑΣ. η οποία όμως ίσως έπρεπε να σκεφτεί να διαθέσει περισσότερα ημιθωρακισμένα Toyota Land-Cruiser στην περιφέρεια.  

Get it on Google Play Download on the App Store