Η πολεμική Ferrari 488 Challenge (+video)

Η Ferrari είναι μία εταιρεία που δίνει την ίδια σημασία και προσοχή τόσο στα… πολιτικά supercars όσο και στα αγωνιστικά μοντέλα της. Και η 488 Challenge είναι ένα μίγμα αυτών των δύο, καθώς συνδυάζει την πολιτική αμφίεση με αγωνιστικό DNA.

Η αποκάλυψή της έγινε στο Finali Mondiali και έγινε η πρώτη αγωνιστική Ferrari η οποία εφοδιάζεται με κινητήρα turbo. Συγκεκριμένα, κάτω από το ετοιμοπόλεμο αμάξωμά της βρίσκεται ένας 3.9 λτ. twin-turbo V8 ο οποίος αποδίδει 670 ίππους και είναι ο ίδιος που δίνει πνοή και στις GT3, GTE και 488 GTB. Μόνο που για την περίσταση έχει γίνει επαναχαρτογράφηση του εγκεφάλου, ενώ το μοτέρ είναι και ελαφρύτερο κατά 20 κιλά.

Δειτε επίσης: Το απιστευτο ποσό στο οποίο πωλήθηκε η τελευταία LaFerrari. Έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ

Αεροδυναμικά στο αμάξωμα έχουν γίνει και οι μεγαλύτερες αλλαγές όπως είναι λογικό για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, ενώ το κιβώτιο έχει πιο κοντές σχέσεις από αυτό της 488 Challenge Evo. Όσον αφορά την αποδοτικότητα όλων των αλλαγών, ενδεικτικός είναι ο χρόνος της στην πίστα του Φιοράνο, στην οποία για ένα γύρο χρειάστηκε 1:15.5 δλ. ένα δευτερόλεπτο λιγότερο δηλαδή από την 458 Challenge Evo.

Τέλος, το νούμερο 25 που βλέπουμε επάνω στην αγωνιστική Ferrari, προκύπτει από τα 25 χρονιά που η Ferrari διοργανώνει τη σειρά Challenge Series. Πρόκειται για μία σειρά αγώνων η οποία εγκαινιάστηκε από τη Ferrari 348 και μετρά ήδη περισσότερους από 1.000 οδηγούς και 1.000 αγώνες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το video από την παρουσίασή της:

Get it on Google Play Download on the App Store