To ταχύτερο προσθιοκίνητο στον κόσμο κάνει νέο ρεκόρ (+video)

Το VW Golf GTI Clubsport S μπορεί να είναι, σύμφωνα με το χρόνο του στο Nubrugring, το ταχύτερο προσθιοκίνητο στον κόσμο, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να καθησυχάσει τους Γερμανούς. Έτσι ξαναπήγαν το αυτοκίνητό τους για μια γρήγορη βόλτα στην πράσινη κόλαση και το αποτέλεσμα ήταν να κατεβάσουν το χρόνο του ακόμη δύο δευτερόλεπτα.

Διαβάστε ακόμη: Μειώσεις σκέτη κοροϊδία σε κάποια διόδια

Το προηγούμενο ρεκόρ του VW Golf GTI Clubsport S είχε κάνει χρόνο 7.49:21 ενώ αυτή τη φορά, με καλύτερες καιρικές συνθήκες (στεγνό οδόστρωμα και θερμοκρασία 8 βαθμών κελσίου – ιδανική σύμφωνα με τους Γερμανούς για μοτέρ και ελαστικά) το αυτοκίνητο έγραψε 7.47:19.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως το VW Golf GTI Clubsport S πατάει πάνω στο Clubsport, μόνο που αντί για 265 ίππους αποδίδει 310 ίππους, ενώ είναι ελαφρύτερο κατά 30 κιλά περίπου, αφού δεν έχει πίσω καθίσματα, διαθέτει ελαφρύτερη μπαταρία και αλουμινένιο υποπλαίσιο εμπρός.

Δείτε επίσης: Έρχονται αυτόνομα Audi που θα σκέφτονται… (+video)

Για την ιστορία να πούμε πως η Volkswagen έχει κατασκευάσει μόλις 400 κομμάτια, τα οποία είναι δυσεύρετα. Ας δούμε όμως την προσπάθειά του και το ρεκόρ του στο video που ακολουθεί.

Get it on Google Play Download on the App Store