Νέο Nissan Pulsar NISMO concept και έκδοση 1.6 DIG-T 190 PS

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, η Nissan παρουσιάζει δύο νέες εκδόσεις του μικρομεσαίου της μοντέλου Pulsar, την πρωτότυπη NISMO και την παραγωγής 1.6 DIG-T 190 PS. Ξεκινώντας από το Pulsar NISMO concept διακρίνεται εξωτερικά από το body kit με πιο μυώδεις προφυλακτήρες, σπόιλερ εμπρός και στα πλαϊνά, αεροτομή πίσω από ανθρακόνημα, την τοποθετημένη στο κέντρο εξάτμιση με τις δύο μεγάλες στρογγυλές απολήξεις, τις 19 ιντσών ζάντες κ.α. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα με επένδυση αλκαντάρα, τα αλουμινένια πεντάλ και τα ένθετα από ανθρακόνημα.

Βελτιώσεις έχουν δεχτεί και οι αναρτήσεις μέσω της τοποθέτησης χαμηλότερων ελατηρίων και πιο σφιχτών αμορτισέρ, ενώ τις περιποιήσεις της NISMO έχει δεχτεί και το σύστημα διεύθυνσης για καλύτερη απόκριση και αίσθηση. Για τον κινητήρα η Ιαπωνική φίρμα δεν έδωσε στη δημοσιότητα καμία πληροφορία, ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο εάν και εφόσον βγει στην παραγωγή να τροφοδοτείται με έναν ισχυρότερο σύνολο από εκείνο του επίσης νέου Pulsar 1.6 DIG-T 190 PS.

Το εν λόγω μοντέλο θα ξεκινήσει να λανσάρεται από την άνοιξη του 2015 και φέρει αρκετές αλλαγές συγκριτικά με τις πιο ήπιας απόδοσης εκδόσεις. Το ισχυρότερο Pulsar 1.6 DIG-T αποδίδει 190 ίππους στις 5.600 σ.α.λ., 240 Nm ροπής στις 1.600 σ.α.λ. και εφοδιάζεται με κιβώτια 6 ταχυτήτων. Επιδόσεις δεν αναφέρονται παρά μόνο κατανάλωση (6,0 λτ./100 χλμ.) και εκπομπές CO2 (138 γρ./χλμ.).  

Get it on Google Play Download on the App Store