Νέο Opel Astra Sports Tourer με αρχικό 1.000άρη κινητήρα

Το νέο Opel Astra παρουσιάζεται για πρώτη φορά και στην πιο πρακτική του έκδοση Sports Tourer με το στέισον βάγκον αμάξωμα, το οποίο προσφέρει πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών. Όπως και το χάτσμπακ νέο Astra, έτσι και το νέο Astra Sports Tourer έχει ελαφρύνει έως 200 κιλά από το προγενέστερο μοντέλο, παρά το ότι διατήρησε τις ίδιες διαστάσεις (μήκος 4.702 χλστ., πλάτος 1.871 χλστ. και ύψος 1.499 χλστ). Σχεδιαστικά εμφανίζεται πιο στιλάτο στο πίσω άκρο με τα πιο λεπτά φωτιστικά σώματα, το πιο κυρτό τελείωμα της οροφής και το σφηνοειδές σχήμα των παραθύρων.

Περνώντας στο εσωτερικό, η Opel αναφέρει ότι το νέο Astra Sports Tourer προσφέρει περισσότερο αέρα για το κεφάλι του οδηγού κατά 26 χιλιοστά, πίσω ο χώρος για τα πόδια αυξήθηκε κατά 28 χιλιοστά και ο χώρος αποσκευών φτάνει έως τα 1.630 λτ. (από 1.550 λτ. πριν). Το σχήμα του πορτ μπαγκάζ είναι τετραγωνισμένο και επίπεδο, με μεγάλο άνοιγμα και χαμηλό κατώφλι φόρτωσης. Επιπλέον, η πόρτα του χώρου αποσκευών μπορεί και ανοίγει με την κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα. Την πρακτικότητα ενισχύουν ακόμα το διαιρούμενο πίσω κάθισμα (προαιρετικά 40/20/40) και οι πλευρικές ράγες για την πρόσδεση φορτίων στο πορτ μπαγκάζ.

Η γκάμα των κινητήρων του νέου Astra Sports Tourer περιλαμβάνει μηχανικά σύνολα ισχύος από 95 έως 200 ίππους, χωρητικότητας από 1.0 λτ. έως 1.6 λτ. Στην κορυφή τοποθετείται ο νέος 1.6 Ecotec Turbo των 200 ίππων και 300 Nm ροπής (με overboost).

Get it on Google Play Download on the App Store