Νέες εκδόσεις Toyota Aygo x-clusiv και Aygo x-play Concept

Στην γκάμα του Toyota Aygo προστίθεται η νέα ειδική έκδοση x-clusiv, η οποία θα λανσαριστεί σε όλη την Ευρώπη από το Φεβρουάριο του 2016. Εφοδιασμένη με μαύρη υφασμάτινη οροφή περιλαμβάνει νέα εξωτερική απόχρωση Electro Grey με ένθετα Silver Sparkle για το εμπρός χαρακτηριστικό “X”, το διακοσμητικό εμπρός φτερού και το ένθετο πίσω προφυλακτήρα. Οι ζάντες πέντε ακτινών 15” έχουν ειδικό φινίρισμα, κεντρικό καπάκι σε Silver Sparkle και δακτύλιο κεντρικού καπακιού σε Piano Black.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα ένθετα σε Electro Grey για τα πλαίσια των αεραγωγών, την κεντρική κονσόλα και το πλαίσιο του επιλογέα ταχυτήτων. Silver Sparkle χρησιμοποιείται στο ένθετο του ταμπλό οργάνων και σε πινελιές στα πατάκια, ενώ οι λαβές στο εσωτερικό των θυρών φέρουν φινίρισμα χρωμίου.

Το Aygo μπορεί επίσης να εφοδιάζεται με το ‘Toyota Safety Sense’. Σε ταχύτητες μεταξύ 10 και 80 χλμ./ώρα, ένα σύστημα Προ-Σύγκρουσης – Pre-Collision System (PCS)  ανιχνεύει άλλα προπορευόμενα οχήματα και περιορίζει τον κίνδυνο πρόσκρουσης  μειώνοντας την ταχύτητα κατά περίπου 30 χλμ./ώρα  ή ακόμα και ακινητοποιώντας το αυτοκίνητο. Το Lane Departure Alert (LDA) παρακολουθεί τις σημάνσεις των λωρίδων και προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης.

Το Aygo εφοδιάζεται με το γνωστό τρικύλινδρο κινητήρα 1.0 VVT-i ισχύος 69 ίππων, με κατανάλωση μόλις 3,8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 88 γρ./χλμ., ενώ μπορεί να συνδυαστεί με το αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο x-shift (πατήστε εδώ για τη δοκιμή).

Στο νέο Aygo x-play Concept η νέα εξωτερική απόχρωση Cyan Splash συνδυάζεται με ένα φινίρισμα White Flash για το εμπρός χαρακτηριστικό “X”, το ένθετο του πίσω προφυλακτήρα, το διακοσμητικό του εμπρός φτερού, τους πλαϊνούς καθρέπτες, τις κολόνες A και την οροφή για τη δημιουργία διχρωμίας. Οι ζάντες αλουμινίου 15” έχουν φινίρισμα White με κεντρικά καπάκια σε Cyan Splash.

Το εσωτερικό ακολουθεί το ίδιο σχεδιαστικό θέμα με έγχρωμα  ένθετα White Flash για την κεντρική κονσόλα, το πλαίσιο του επιλογέα ταχυτήτων και τους αεραγωγούς. Το ταμπλό έχει φινίρισμα Cyan Splash, ενώ οι λαβές θυρών αναδεικνύονται με χρώμιο.

Get it on Google Play Download on the App Store