Νέο Toyota RAV4 Hybrid και με ισχυρότερο ντίζελ κινητήρα

Το Toyota RAV4 αποκτά για πρώτη φορά στην ιστορία του υβριδική έκδοση και κάνει την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα αυτές τις μέρες στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Με πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα 2.5 λτ. κύκλου Atkinson με ένα ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, το νέο RAV4 Hybrid διατίθεται σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς και AWD.

Το RAV4 Hybrid AWD έχει ένα δεύτερο ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο πίσω που προσφέρει αυξημένη πρόσφυση και ικανότητα ρυμούλκησης 1.650 κιλά χωρίς το πρόσθετο βάρος και την περιπλοκότητα ενός κεντρικού άξονα μετάδοσης. Αποδίδοντας συνολική ισχύ 197 ίππων, το νέο RAV4 Hybrid επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,7 δλ., ενώ καταναλώνει 4,9 λτ./100 χλμ. βενζίνη και εκπέμπει 115 γρ./χλμ. CO2.

Παράλληλα, το πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης του νέου RAV4 προαναγγέλλει μία ανανεωμένη γκάμα κινητήρων προδιαγραφών Euro 6 για το μοντέλο του 2015. Ένας νέος 2.0 λτ. turbodiesel αποδίδει 143 hp και ροπή 320 Nm (από 124 hp και 310 Nm), στοχεύοντας σε εκπομπές CO2 μόλις 123 χλμ. Και ένας βελτιωμένος δίλιτρος βενζινοκινητήρας που προσφέρεται με μηχανικό ή CVT κιβώτιο συνδυάζει τώρα ισχύ 151 hp και ροπή 195 Nm με εκπομπές CO2 από 149 γρ./χλμ.

Επιπλέον, το RAV4 εξοπλιζεται με το σύστημα Toyota Safety Sense, το οποίο περιλαμβάνει ένα προηγμένο σετ τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας και νέο Panoramic View Monitor εμφανίζει μία πανοραμική απεικόνιση 360 μοιρών της περιοχής γύρω από το αυτοκίνητο που βοηθά τον οδηγό στο παρκάρισμα και σε ελιγμούς με χαμηλές ταχύτητες.  Στο ανανεωμένο εσωτερικό ξεχωρίζει η εξελιγμένη οθόνη πολλαπλών πληροφοριών 4.2” μεταξύ των οργάνων και μία έγχρωμη οθόνη 7” στην κεντρική κονσόλα, που ενσωματώνει το σύστημα πολυμέσων Toyota Touch 2.

 

Get it on Google Play Download on the App Store