Νέο Kia Cerato και με 1.600άρη ντίζελ κινητήρα (+video)

Το Kia Cerato το οποίο στην πρώτη γενιά του είχε λανσαριστεί και στην χώρα μας σε 5θυρο και σεντάν αμάξωμα, παρουσιάζεται ανανεωμένο στην τρίτη γενιά του, δύο μόλις χρόνια μετά την έναρξη διάθεσής του. Πρεμιέρα κάνει στην Κορέα (πωλείται και με τις ονομασίες K3 και Forte) το ανανεωμένο Cerato με το 4θυρο τύπου κουπέ αμάξωμά του, εμφανίζοντας αρκετές αλλαγές εξωτερικά και στο εσωτερικό.

Το μήκους 4,56 μέτρων αμάξωμά του διακρίνεται από το πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρός άκρο του, όπου κυριαρχούν τα μεγάλα μακρόστενα φωτιστικά σώματα και η χαρακτηριστική μάσκα «Tiger nose». Νέας σχεδίασης είναι ακόμα οι προφυλακτήρες εμπρός – πίσω και τα πίσω φώτα τεχνολογίας LED.

Περνώντας στο εσωτερικό του ανανεωμένου Kia Cerato, οι αλλαγές εστιάζονται στο ανασχεδιασμένο flat-bottomed τιμόνι με τις πολλαπλές λειτουργίες, το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων και οι νέες επενδύσεις. Επιπλέον εξοπλίζεται με καθίσματα τα οποία είναι θερμαινόμενα διαθέτουν ηλεκτρικές ρυθμίσεις και εξαερισμό. Ο οδηγός έχει ακόμα στη διάθεσή του σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος και το «Driver Mode» με τρεις ρυθμίσεις, τις Sport, Normal και Eco.

Για την κίνηση του ανανεωμένου Cerato υπάρχει το άμεσου ψεκασμού μηχανικό σύνολο βενζίνης 1.6 λτ. GDI απόδοσης 132 ίππων και 161 Nm ροπής με βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου και ο ντίζελ 1.6 VGT των 128 ίππων και 280 Nm ροπής.

Οι τιμές του ξεκινούν από 13.740.000 γουάν Κορέας (11.230 ευρώ) και φτάνουν έως τα 20.950.000 γουάν (17.125 ευρώ).

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο από την πρεμιέρα του:

Get it on Google Play Download on the App Store