Στην παραγωγή το αυτοκίνητο της Yamaha με 1.5 turbo κινητήρα

Στα τέλη του 2017 αναμένεται να μπει στη παραγωγή το πρωτότυπο Sports Ride που παρουσίασε η Yamaha στην περασμένη Έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, έχοντας κινητήρα turbo 1.5 λίτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο αυτοκίνητο της Yamaha αναμένεται να έχει βάρος μόλις 750 κιλών, διατηρώντας παράλληλα τις compact διαστάσεις του πρωτότυπου (μήκος 3,9 μέτρα, πλάτος 1,72 μέτρα και μόλις 1,17 μέτρα ύψος). Σχεδιαστικά, το αμάξωμα θα ακολουθηθεί επίσης από αυτό του πρωτότυπο, με μια μικρή «λείανση» των γωνιών του, ενώ στο αποκλειστικά διθέσιο εσωτερικό αναμένονται λιγότερο εξωτικά υλικά και περισσότερο πλαστικό στην κονσόλα και το ταμπλό.

Στο πεδίο του κινητήρα, το αυτοκίνητο παραγωγής αναμένεται να λάβει έναν βενζινοκινητήρα turbo 1.5 λίτρων, ο οποίος, εφόσον συνδυαστεί με το εξαιρετικά ελαφρύ αμάξωμα, θα προσφέρει πολύ γρήγορες εντυπώσεις. Σε ό,τι αφορά τέλος στα υλικά κατασκευής του, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε κατά πόσο τα πολλά, αλλά ακριβά ανθρακονήματα του πρωτότυπου θα συνεχίσουν και στο μοντέλο που θα δούμε στους δρόμου, με τις πληροφορίες πάντως να κάνουν λόγο για τιμή λιανικής περί τα 50.000 ευρώ (όσο πωλείται η αρχική Porsche Boxster στη Γερμανία), για το Yamaha Sports Ride παραγωγής.

Get it on Google Play Download on the App Store