No1 σε πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως το 2015 η Toyota

Η Toyota ξεπέρασε τη VW σε πωλήσεις για τέταρτο συνεχή μήνα τον Οκτώβριο, διατηρώντας παράλληλα την πρώτη θέση στις πωλήσεις παγκοσμίως για ολόκληρη τη χρονιά.

Συνολικά, το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2015 η Toyota Motor Corp. ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει πουλήσει 8,35 εκατομμύρια οχήματα, έναντι 8,26 εκατομμύρια οχήματα του VW Group. Αμφότερες πάντως οι εταιρείες σημειώνουν μικρή κάμψη στις πωλήσεις τους σε σχέση με πέρσι, με την Toyota να βρίσκεται στο -1,2% και τη VW στο -1,7%.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η VW που μέχρι και τον Ιούνιο ήταν αυτή στην πρώτη θέση των παγκόσμιων πωλήσεων, είναι πολύ δύσκολο πλέον να πάρει την πρωτιά του έτους για πρώτη φορά από την Toyota, αφού εκτός των 4 τελευταίων μηνών που οι Ιάπωνες έχουν κερδίσει, το γερμανικό Group έχει πλέον να αντιμετωπίσει και τις επιπτώσεις από τα σκάνδαλα με τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων του. Ήδη τον Οκτώβριο, οι παγκόσμιες πωλήσεις του VW Group ήταν 831.300, όντας μειωμένες κατά 3,5% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2014.

Get it on Google Play Download on the App Store