Ανάκληση σε χιλιάδες Jeep Cherokee για κίνδυνο πυρκαγιάς

Η Jeep ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα ανάκλησης 55.687 Cherokee με την προαιρετική αυτόματη πόρτα του χώρου αποσκευών, λόγω πιθανής πρόκλησης πυρκαγιάς στο μηχανισμό ανοίγματος της πόρτας.

Η ανάκληση αυτή αφορά σε μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί από τις 18 Φεβρουαρίου 2015 μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου 2015. Είναι η δεύτερη για το ίδιο πρόβλημα του Jeep Cherokee, μετά την αντίστοιχη ανάκληση του περασμένου Ιουνίου 164.003 αυτοκινήτων.

Το πρόβλημα αφορά στην εισχώρηση νερού στον μηχανισμό που ανοίγει-κλείνει αυτόματα την πόρτα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα, το οποίο με τη σειρά του ενδέχεται να προκαλέσει πυρκαγιά στο χώρο αποσκευών. Μάλιστα, η Jeep συμβουλεύει τους κατόχους του Cherokee με αυτόματη πόρτα, να κρατούν στεγνό το πορτ-μπαγκάζ, μέχρι το αυτοκίνητο να περάσει από την προγραμματισμένη ανάκληση.

Κατά τη διάρκεια της ανάκλησης, τα αυτοκίνητα θα ελέγχονται για ζημιές στο χώρο αποσκευών και θα αποκαθίσταται η όποια βλάβη. Παράλληλα, οι μηχανικοί της Jeep θα εγκαθιστούν και ειδικά προστατευτικά στο κάτω τμήμα της πόρτας, που θα αποτρέπουν την εισχώρηση υγρασίας στο μηχανισμό.

Get it on Google Play Download on the App Store