Πρόστιμο 40 εκατ. δολαρίων στη BMW για παρατυπίες ασφαλείας

Με πρόστιμο που μπορεί να φθάσει τα 40 εκατομμύρια δολάρια τιμωρήθηκε η BMW από τον Εθνικό Οργανισμό Ασφάλειας των Η.Π.Α., λόγω προβλημάτων σε ανάκληση για λόγους ασφαλείας πάνω από 30.000 ΜΙΝΙ. Το πρόβλημα ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2014 όταν η νέα γενιά του ΜΙΝΙ απέτυχε στα crash tests του Εθνικού Οργανισμού Ασφαλείας των Η.Π.Α. (NHTSA) και η BMW συμφώνησε με τον NHTSA να πραγματοποιήσει ανάκληση που θα έλυνε το ζήτημα και θα επέτρεπε στο ΜΙΝΙ να περάσει τα crash tests.

Όμως, η BMW δεν προχώρησε στην ανάκληση εντός 5 ημερών, όπως προβλέπεται, των 30.456 ΜΙΝΙ που είχαν πωληθεί στις Η.Π.Α., αλλά αντίθετα η ανάκληση έγινε αρκετούς μήνες αργότερα τον Ιούλιο.

Κατά συνέπεια, ο NHTSA επέβαλε πρόστιμο στη BMW για μη συμμόρφωση στους κανόνες ασφάλειας, το οποίο αφορά σε άμεση πληρωμή 10 εκατ. δολαρίων, σε άλλα 10 εκατ. δολάρια που χρειάζεται να δαπανηθούν για την ανάκληση, αλλά και σε επιπλέον 20 εκατ. δολάρια εάν η BMW δεν συμμορφωθεί ή εάν ξανά δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με τους κανόνες ασφαλείας των Η.Π.Α.

Τονίζουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά στα τελευταία τρία χρόνια που επιβάλλεται στη BMW πρόστιμο για λόγους ασφαλείας στις Η.Π.Α., μετά τα 3 εκατ. δολάρια του 2012, που είχε να κάνει πάλι με παρατυπίες σε ανακλήσεις αυτοκινήτων.

Get it on Google Play Download on the App Store