Λίγες μέρες για τα τέλη κυκλοφορίας 2016 και μετά διπλάσια

Πολύ λίγες μέρες έχουν μείνει πλέον μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2016 και πολλοί είναι ακόμα οι κάτοχοι αυτοκινήτων που δεν τα έχουν πληρώσει.

Όπως κάθε έτος έτσι και φέτος, έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας, διαφορετικά από τη 1 Ιανουαρίου και μετά το ποσό διπλασιάζεται, που σημαίνει ότι η επιβάρυνση για όλους τους φορολογούμενους είναι πολύ μεγάλη. Για παράδειγμα ένα 1.400άρι αυτοκίνητο που πληρώνει 240 ευρώ τέλη κυκλοφορίας, θα κληθεί να πληρώσει μετά την λήξη της προθεσμίας 480 ευρώ (πατήστε εδώ για τα ποσά των τελών κυκλοφορίας 2016).

Ίσως το υπουργείο Οικονομικών να δώσει μια ολιγοήμερη παράταση για όσους τα αφήνουν την τελευταία στιγμή και δεν καταφέρνουν να τα πληρώσουν λόγω του μεγάλου συνωστισμού στις τράπεζες, ωστόσο καλό είναι να μην μείνουν απλήρωτα μέχρι την τελευταία στιγμή. Σίγουρα πολύ πιο εύκολη είναι η πληρωμή μέσω e-baking εν μέσω και των capital controls, αλλά και με πιστωτική κάρτα, αφού η εξόφληση μπορεί να γίνει έως και σε 12 άτοκες δόσεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι περίπου 930.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν έχουν πληρώσει ακόμα τα τέλη κυκλοφορίας 2015, γεγονός που σημαίνει πως 1 στα 4 οχήματα που στόλου κυκλοφορούντων αυτοκινήτων κυκλοφορεί χωρίς να έχουν καταβληθεί τα τέλη.

Get it on Google Play Download on the App Store