Opel GT Concept 1.0 λτ. turbo 145 ίππων με πίσω κίνηση

Η Opel αποκαλύπτει το GT Concept  ύστερα από teaser βίντεο και φωτογραφίες, ενώ η παγκόσμια πρεμιέρα του θα γίνει στο 86ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (3-13 Μαρτίου). Το μικρών διαστάσεων αμάξωμά του με την «αθλητική» εμφάνιση και τις ρευστές γραμμές, δείχνει πως θα είναι μελλοντικό σπορ μοντέλο της μάρκας, το οποίο θα διαθέτει έντονα σπορτίφ χαρακτηριστικά, συνδυασμένα με χαμηλό βάρος και μικρό κινητήρα.

Βασική καινοτομία του Opel GT Concept είναι οι μεγάλες πόρτες  με τα ενσωματωμένα πλαϊνά παράθυρα που πετυχαίνουν μία ομαλή, συνεχόμενη μετάβαση από τις κρυστάλλινες στις μεταλλικές επιφάνειες. Οδηγός και συνοδηγός έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύχωρο εσωτερικό, πιέζοντας απλά την επιφάνεια αφής στις ηλεκτρικές πόρτες που είναι ενσωματωμένη στην κόκκινη χαρακτηριστική γραμμή οροφής. Ακόμα και ψηλοί οδηγοί έχουν άφθονο χώρο στο εσωτερικό της καμπίνας. Οι πόρτες υπερκαλύπτουν σημαντικά τους θόλους των εμπρός τροχών όταν ανοίγουν. Αυτό το πατενταρισμένο μοχλικό επιτρέπει μεγάλη γωνία ανοίγματος και εκπληκτική πρακτικότητα – κυρίως σε σχετικά στενούς χώρους στάθμευσης.

Δύο κάμερες τοποθετημένες πίσω από τους θόλους των τροχών διασφαλίζουν ασφαλή επόπτευση του περιβάλλοντος χώρου κατά την οδήγηση στην πόλη. Αυτές μεταδίδουν εικόνες σε δύο μόνιτορ δεξιά και αριστερά του ταμπλό. Το παρμπρίζ ρέει οπτικά σε μία κρυστάλλινη πανοραμική οροφή που προσφέρει στους επιβάτες μία οδηγική εμπειρία παρόμοια με μοντέλου targa με αφαιρούμενη οροφή.

Το Opel GT Concept τροφοδοτείται με τον αλουμινένιο 3κύλινδρο κινητήρα του 1.0 λτ. που τοποθετείται στα μοντέλα ADAM, Corsa και Astra και είναι τοποθετημένος πίσω από τον εμπρός άξονα. Η απόδοσή του ανέρχεται στους 145 ίππους και 205 Nm ροπής και συνδυάζεται με 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο που στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού μπλοκέ διαφορικού. Με βάρος κάτω από 1.000 κιλά το Opel GT Concept επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από οκτώ δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 215 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store