Νέο VW Golf GTI Clubsport S με 310 ίππους

Λίγες μέρες πριν τα πλήρη αποκαλυπτήρια του νέου κορυφαίου Golf GTI Clubsport S που θα γίνει στις 4 Μαΐου στην 35η συνάντηση των GTI στο Wörthersee της Αυστρίας, η VW ανακοινώνει τις πρώτες λεπτομέρειες και φωτογραφίες του μοντέλου.

Το Golf GTI Clubsport S δημιουργήθηκε ειδικά για τον εορτασμό των 40 ετών από την παρουσίαση του πρώτου Golf GTI το 1976 το οποίο είχε απόδοση 110 ίππων και τελική ταχύτητα 182 χλμ./ώρα, ενώ στο Wörthersee θα παρευρεθούν και οι επτά γενιές του Golf GTI. Στα 40 χρόνια που βρίσκεται στην παραγωγή το Golf GTI οι πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 2 εκατομμύρια οχήματα, όταν ο αρχικός στόχος για το πρώτο μοντέλο ήταν τα 5.000 οχήματα.

Το ισχυρότερο Golf όλων των εποχών έχει απόδοση 310 ίππων, έναντι 260 ίππων (ή 290 ίππων με λειτουργία overboost) του Golf GTI Clubsport. Παράλληλα διαθέτει σετάρισμα αναρτήσεων για το ‘Nürburgring’, που σημαίνει ότι θα έχει ακόμα πιο σπορ δυναμικά χαρακτηριστικά και για χρήση πίστας. Το λανσάρισμά του θα γίνει σε περιορισμένη παραγωγή το ερχόμενο φθινόπωρο, ενώ στις 4 Μαΐου αναμένεται να ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες.

Get it on Google Play Download on the App Store