Η Volkswagen ξεκίνησε την ανάκληση των πρώτων ντίζελ Golf

Η ανάκληση των πρώτων πετρελαιοκίνητων Volkswagen Golf με το “πειραγμένο” λογισμικό ξεκίνησε και οι πρώτοι κάτοχοι των Golf TDI BlueMotion Technology (BMT) με τον 2.0 λτ. κινητήρα θα κληθούν για να γίνει η επιδιόρθωση. Συνολικά στην Ευρώπη περίπου 15.000 τέτοια Golf με μηχανικό κιβώτιο θα ανακληθούν, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλα επιβατικά οχήματα της Volkswagen.

Σε στενή συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Κυκλοφορίας η Volkswagen δήλωσε ότι οι τεχνικές αλλαγές που θα γίνουν δεν επηρεάζουν την κατανάλωση καυσίμου. Ειδικότερα για το 2.0 λτ. Golf TDI BMT η εν λόγω Υπηρεσία έχει επιβεβαιώσει ότι ο στόχος αυτός έχει επιτευχθεί πλήρως.

Η Volkswagen λειτουργεί σε γρήγορους ρυθμούς για να εφαρμόσει τις τεχνικές λύσεις και θα διορθώσει όλα τα οχήματα που επηρεάζονται από το ζήτημα των οξειδίων του αζώτου (NOx). Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων δεν θα επιβαρυνθούν με κανένα κόστος, ενώ όλα τα οχήματα που εμπλέκονται στην ανάκληση είναι ασφαλή σε τεχνικό επίπεδο και στην οδήγηση.

Get it on Google Play Download on the App Store