Πιο σκληροπυρηνικό Renault Clio R.S. με 250 ίππους

Τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες του πιο σκληροπυρηνικού Renault Clio R.S. διέρρευσαν στο διαδίκτυο, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα στο Γκραν Πρι του Μονακό.

Όπως διακρίνεται από τις πρώτες φωτογραφίες, το σπορ μικρό γαλλικό αυτοκίνητο διαθέτει ένα πιο επιθετικό αμάξωμα με τονισμένους τους θόλους των τροχών, νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα, νέο body kit, πλαϊνές εισαγωγές αέρα για τα φρένα και μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πιο hardcore αυτό Renault Clio R.S. θα διαθέτει ακόμα υψηλότερη ισχύ. Ο 1.600άρης turbo κινητήρας θα φτάσει τους 250 ίππους (+30PS), ενώ υπάρχει μία ακόμα εκδοχή, αυτή της τοποθέτησης του 2λιτρου turbo βενζινοκινητήρα των 275 ίππων του Renault Megane R.S.

Οποιαδήποτε πάντως από τις δύο είναι τελικά η επιλογή της Renault, η ενίσχυση αυτή στον κινητήρα μαζί με περαιτέρω αλλαγές στο κιβώτιο, το στήσιμο κ.λπ., αναμένεται να προσδώσουν στο κορυφαίο Clio πιο γρήγορες επιδόσεις, από τα 6,6 δλ. που απαιτεί για το 0-100 χλμ./ώρα η έκδοση των 220 ίππων του Clio R.S. 220 Trophy.

Get it on Google Play Download on the App Store