Νέα ηλεκτρικά και plug-in hybrid μοντέλα από τον όμιλο PSA

Τα μελλοντικά του πλάνα για τη δημιουργία μιας ευρείας γκάμας ηλεκτρικών και plug-in hybrid μοντέλων παρουσιάζει ο όμιλος PSA, τα οποία θα αφορούν χάτσμπακ, σεντάν και SUV, από μικρά έως μεσαίας κατηγορίας. 

Τα νέα κόμπακτ ηλεκτρικά οχήματα θα προσφέρουν σημαντικά διευρυμένη αυτονομία που θα φτάνει τα 450 χιλιόμετρα, ενώ οι χρόνοι φόρτισης θα είναι γρήγοροι τόσο μέσω πρίζας όσο και ασύρματα. Για κάθε λεπτό φόρτισης το αυτοκίνητο θα μπορεί να διανύσει έως 12 χιλιόμετρα. Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα του ομίλου PSA θα εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 115 ίππων, ο οποίος θα αντλεί την ενέργειά του από μπαταρίες ιόντων – λιθίου χωρητικότητας 50 kWh. Σε συνδυασμό με τον φορτιστή των 7KW, το 80% της φόρτισης των μπαταριών θα γίνεται σε μόλις 30 λεπτά.

Το plug-in hybrid υβριδικό σύνολο εξελίσσεται πάνω στην πλατφόρμα EMP2 και θα αφορά μεσαία και πολυτελή οχήματα του ομίλου PSA. Αυτό θα αποτελείται από κινητήρες βενζίνης ισχύος από 150 έως 200 ίππους, ηλεκτρικό αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων, ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων, μπαταρία χωρητικότητας 13 KWh και ενσωματωμένο σύστημα φόρτισης. Με την χρήση μόνο της ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούν να διανυθούν έως 60 χιλιόμετρα, ενώ η κίνηση θα μεταδίδεται είτε στους εμπρός τροχούς ή σε όλους.

Παρακολουθείστε όλες τις λεπτομέρειες στα παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store