Τι θα λέγατε για Ford Ka+ RS με κινητήρα 1.0 EcoBost 140 PS;

Το ευρωπαϊκών προδιαγραφών Ford Ka+ έκανε την εμφάνισή του πριν από λίγες μέρες και δεν έχει καμία ομοιότητα πουθενά σε σχέση με το προγενέστερο μοντέλο. Εκτός από το ότι για πρώτη φορά διαθέτει 5θυρο αμάξωμα, βασίζεται στην πλατφόρμα του Fiesta και όχι του Fiat 500 όπως το προγενέστερο Ka. Τη κίνηση του νέου Ka+ αναλαμβάνει ένας κινητήρας 1.2 λτ. Ti-VCT σε δύο διαφορετικές εκδόσεις ισχύος, με 70 ή 85 ίππους.


Για να παρουσιαστεί σε πιο σπορ έκδοση και ειδικά με τα λογότυπα «RS» είναι μάλλον απίθανο, αφού αποτελεί ένα οικονομικό αυτοκίνητο, ενώ ακόμα και το Fiesta δεν έχει υπάρξει σε έκδοση «RS». Πως όμως θα μπορούσε να ήταν το Ka+ RS;

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής X-Tomi δημιούργησε το ψηφιακά επεξεργασμένο Ka+ RS και το αποτέλεσμα μοιάζει πολύ ρεαλιστικό, σε σημείο που να νομίζει κανείς ότι είναι πραγματικό. Το «φανταστικό» Ka+ RS είναι βαμμένο στο χαρακτηριστικό μπλε χρώμα, φόρεσε τον προφυλακτήρα του νέου Focus RS, μαύρες πολυάκτινες ζάντες, ποδιές στα μασπιέ και αεροτομή οροφής.

Για την κίνησή του θα μπορούσε να τοποθετηθεί ο 1.0 EcoBoost κινητήρας στην έκδοση των 140 ίππων και μαζί με τις απαραίτητες αλλαγές στο «στήσιμο» των αναρτήσεων θα αποτελούσε ένα mini hot hatch. Ford Ka+ RS μπορεί να μη δούμε ποτέ, ωστόσο δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια σπορτίφ έκδοση του μοντέλου, το οποίο θα ανταγωνιστεί το νέο Renault Twingo GT και το Smart forfour Brabus. Παράλληλα λέγεται ότι η VW έχει στα πλάνα της up! GTI. Άλλωστε υπάρχουν και τα μίνι σπορ μοντέλα Opel Adam S και Abarth 500 στην κατηγορία των σπορ μίνι μοντέλων. 

Get it on Google Play Download on the App Store