Το νέο Citroen C3 αποκαλύπτεται μέσω «διαρροής»

Την πρώτη ανεπίσημη εμφάνισή του κάνει το νέο Citroen C3 μέσω διαρροής στο διαδίκτυο από το Cocoric Auto, μία μέρα πριν την παρουσίασή του από τη γαλλική μάρκα. Η πρεμιέρα του στο κοινό θα γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού στη 1η Οκτωβρίου, ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο.

Από τις πρώτες φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα ο ιδιαίτερα μοντέρνος εξωτερικός του σχεδιασμός, ο οποίος υιοθετεί χαρακτηριστικά από το C4 Cactus, όπως είναι και το Airbump στα πλαϊνά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το νέο Citroen C3 είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το προγενέστερο μοντέλο και έχει μήκος 3,99 εκατοστά, πλάτος 1,75 εκ., ύψος 1,47 εκ. και μεταξόνιο 2,54 εκ. Ο χώρος αποσκευών παρέμεινε ίδιος στα 300 λίτρα.

Μοντέρνο και πολύ όμορφο είναι και το εσωτερικό του νέου Citroen C3, με στοιχεία που παραπέμπουν και εδώ στο C4 Cactus, όπως είναι οι επενδύσεις στις πόρτες και η οθόνη αφής του συστήματος infotaiment. Παράλληλα, υπάρχει πιο κομψός πίνακας οργάνων με αναλογικές ενδείξεις, αντί ψηφιακές.

Η γκάμα των κινητήρων αναμένεται να περιλαμβάνει τα μηχανικά σύνολα βενζίνης 1.0 68, 1.2 PureTech 110 και τους ντίζελ 1.6 BlueHDI 75 και 100.

Get it on Google Play Download on the App Store