Lada Vesta Sport εμπνευσμένο από το αγωνιστικό Vesta WTCC

Το νέο μικρομεσαίο Lada Vesta παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη νέα έκδοση Sport, η οποία έχει υιοθετήσει σχεδιαστικά στοιχεία από το αγωνιστικό Vesta WTCC. Προς το παρόν έκανε την εμφάνισή του ως πρωτότυπο μοντέλο, ωστόσο το Vesta Sport παραγωγής δεν αναμένεται να διαφέρει εξωτερικά σημαντικά και θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Αύγουστο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Μόσχας.

Το κίτρινο χρώμα του αμαξώματος του Vesta Sport είναι παρόμοιο με εκείνο του αγωνιστικού Vesta, όπως επίσης η μαύρη μάσκα και ο αεραγωγός στον εμπρός προφυλακτήρα, καθώς και  οι μαύρες ταινίες στα πλαϊνά του αυτοκινήτου. Επιπλέον, ξεχωρίζουν οι αεραγωγοί στο καπό, οι μαύροι καθρέπτες, οι δίχρωμες ζάντες, η αεροτομή στο πίσω καπό, ο διαχύτης και η νίκελ απόληξη της εξάτμισης.

Για τον κινητήρα του Vesta Sport δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο φημολογείται ότι εφοδιάζεται με τον 1.8 λτ. βενζίνης με απόδοση 150 ίππων, αντί των 122. Εκτός από τις αλλαγές στον κινητήρα, το πιο σπορ Vesta θα διαθέτει χαμηλωμένη ανάρτηση και δισκόφρενα και στους πίσω τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store