Εξωτερική αναβάθμιση σε Bentley Bentayga κοστίζει όσο μια Bentley!

Το πληθωρικό, υπερπολυτελές και πανίσχυρο SUV μοντέλο της Bentley, η Bentayga μπορεί να εντυπωσιάζει με όλα τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, ωστόσο λείπει μια «αγριάδα» από την κλασική βρετανική της εμφάνιση.

Η γερμανική εταιρεία βελτιώσεων Startech, παρουσιάζει για πρώτη φορά κιτ εξωτερικής αναβάθμισης, ενώ ετοιμάζει και πρόγραμμα βελτίωσης του κινητήρα για ακόμα περισσότερη ισχύ. Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι η Bentayga εφοδιάζεται με W12 κινητήρα 6.0 λτ. απόδοσης 608 ίππων, ο οποίος προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 301 χλμ./ώρα.

Το Startech Widebody κιτ εξωτερικής αναβάθμισης περιλαμβάνει νέου σχεδιασμού προφυλακτήρες με μεγάλες εισαγωγές αέρα μπροστά για καλύτερη ψύξη του κινητήρα και των φρένων, πίσω διαχύτη με φως LED τύπου F1, αεραγωγούς στα εμπρός φτερά, διακριτικό σπόιλερ στην πόρτα του πορτ μπαγκάζ και προσθήκες στα πλαϊνά. Φυσικά όλες οι προσθήκες που διακρίνονται σε σκούρο χρώμα, είναι κατασκευασμένες από ανθρακόνημα.

Τη δυναμική εμφάνιση τονίζουν με την σειρά τους και οι τεράστιες πολυκάκτινες ζάντες αλουμινίου των 23 ιντσών, οι οποίες συνδυάζονται με ελαστικά διαστάσεων 295/35. Επιπλέον, για να δείχνει πιο ωραία έχει χαμηλώσει η ανάρτησή της κατά 25 χιλιοστά.

Στα σκαριά είναι όπως αναφέραμε και βελτίωση για τον 12κύλινδρο κινητήρα. Προς το παρόν διατίθεται νέο σύστημα ανοξείδωτης εξάτμισης με ενσωματωμένο ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο ήχο, όπως είναι το «Coming Home» mode για πιο διακριτικό ήχο και το «Sport» για περισσότερο «θόρυβο».

Όσο για το συνολικό κόστος του body kit, προφυλακτήρων, ζαντών και εξάτμισης, φτάνει το ποσό των 54.100 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α., τοποθέτηση και βαφή, που σημαίνει ότι θα αγγίζει, ή ακόμα και θα ξεπερνά τις 80.000 ευρώ. Δηλαδή όσο πωλείται στη Γερμανία μια μεταχειρισμένη λίγων ετών Bentley Continental!

Get it on Google Play Download on the App Store