Νέο Toyota Camry με… άγριες διαθέσεις

Το νέο, 8ης γενιάς μεσαίο μοντέλο Camry παρουσίασε η Toyota στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, το οποίο διαθέτει πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά από ποτέ άλλοτε, ενώ είναι πλήρως αναβαθμισμένο σε κάθε τομέα. Στην Ευρώπη το Camry είναι ουσιαστικά ένα άγνωστο μοντέλο, όμως στις Η.Π.Α αποτελεί ένα best seller για τα τελευταία 15 χρόνια.

Δείτε ακόμα: Toyota Concept-i. Το αυτοκίνητο που σκέφτεται (+videos)

Εξωτερικά, το μήκους 4.859 χλστ., πλάτους 1.839 χλστ., ύψους 1.440 χλστ. και με μεταξόνιο 2.824 χλστ. αμάξωμα του νέου Camry διακρίνεται για το δυναμικό του σχεδιασμό, ειδικά στις σπορτίφ εκδόσεις SE και XSE. Ο εμπρός προφυλακτήρας με τη μεγάλη εισαγωγή αέρα, το μυώδες καπό, η τρισδιάστατη μάσα σχήματος «V» τα τριγωνικά φώτα, το χυτό πίσω άκρο και τα διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα, αποτελούν ορισμένα από τα εξωτερικά σχεδιαστικά του γνωρίσματα.

Ξεχωριστή εικόνα παρουσιάζει και το μοντέρνο και πολυτελές εσωτερικό του νέου Camry, όπου χαρακτηριστικό του στοιχείο αποτελεί η τριγωνική κεντρική κονσόλα με τη μεγάλη οθόνη των 8 ιντσών και τα χειριστήρια αφής. Στον πλούσιο εξοπλισμό περιλαμβάνονται (μεταξύ άλλων) 10 ιντσών Head-Up Display (HUD) και οθόνη 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων.

Το νέο Camry βασίζεται στην πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA), η οποία προσφέρει χαμηλότερο βάρος και κέντρο βάρους, πιο δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης και υψηλότερη ακαμψία. Επίσης, συνδυάζεται με ανάρτηση που αποτελείται από διπλά ψαλίδα, για περισσότερη ακρίβεια στις κινήσεις του αμαξώματος.

Δείτε ακόμα: Νέο Lexus LS με μοτέρ 415 ίππων και 10ρι κιβώτιο (+video)

Η γκάμα των μηχανικών συνόλων του νέου Camry περιλαμβάνει τρία μοτέρ βενζίνης. Πρόκειται για ένα νέο κινητήρα 3.5 λτ. V6 με σύστημα άμεσου ψεκασμού D-4S, έναν επίσης νέο 4κύλινδρο 2.5 λτ. συνδυασμένο με νέο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και ένα επόμενης γενιάς υβριδικό σύστημα Toyota Hybrid System (THS II). Προς το παρόν η Toyota δεν ανακοινώνει τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ η διάθεση του μοντέλου θα ξεκινήσει στις Η.Π.Α. το ερχόμενο καλοκαίρι.

Get it on Google Play Download on the App Store