Νέα αυτόματα μεγάλα φώτα της Ford που δεν τυφλώνουν

Η Ford εξέλιξε μια νέα πλήρως αυτοματοποιημένη τεχνολογία φωτισμού μεγάλης σκάλας που δεν τυφλώνει τους οδηγούς που κινούνται το αντίθετο ρεύμα κατεύθυνσης αλλά και τα προπορευόμενα οχήματα.


Το σύστημα Glare-Free Highbeam χρησιμοποιεί μία κάμερα τοποθετημένη στο παρμπρίζ που ανιχνεύει τους προβολείς ή τα πίσω φώτα οχημάτων και ποδηλάτων σε απόσταση έως 800 m τη νύχτα. Επίσης υιοθετεί ειδικά σχεδιασμένους προβολείς που «μπλοκάρουν» το τμήμα της δέσμης, το οποίο θα μπορούσε να τυφλώσει στιγμιαία άλλους οδηγούς και δικυκλιστές.

Η τεχνολογία Glare-Free Highbeam συνεργάζεται με το σύστημα Auto High Beam της Ford, και τους προβολείς Ford Dynamic LED με Adaptive Front Lighting System, που μπορούν να προσαρμόζουν τη δέσμη και την ένταση των προβολέων σε μία από τις επτά ρυθμίσεις, ανάλογα με την ταχύτητα, το φωτισμό περιβάλλοντος, τη γωνία του τιμονιού, την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και την ενεργοποίηση των καθαριστήρων του παρμπρίζ. Οι αυτοματοποιημένες τεχνολογίες φωτισμού της Fordενεργοποιούνται όταν ανιχνεύσουν ελλιπή φωτισμό περιβάλλοντος.

Η Ford εξελίσσει επίσης την προηγμένη τεχνολογία φωτισμού του μέλλοντος που βελτιώνει την ορατότητα σε πλατείες, διασταυρώσεις, σημεία παραχώρησης προτεραιότητας και στοπ, ενώ επισύρει και την προσοχή του οδηγού σε πεζούς, δικυκλιστές ακόμα και μεγάλα ζώα που βρίσκονται στην πορεία του οχήματος ή στο πλάι του δρόμου.

Η τεχνολογία Glare-Free Highbeam διατίθεται τώρα για όλα τα Ford S-MAX, Galaxy και θα προσφέρεται επίσης με το προσεχές Ford Edge.

Παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο πως λειτουργεί:

Get it on Google Play Download on the App Store