Η φαντασίωση της Volkswagen για το Passat GTI

Η VW αποφάσισε να παρουσιάσει στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το Passat GT Concept, το οποίο, όπως λέει και το όνομά του, είναι πρωτότυπο που θέλει να μας δείξει πως θα ήταν το συγκεκριμένο μοντέλο αν έβγαινε σε μία πιο… δυναμική έκδοση.

Το συγκεκριμένο Passat, το οποίο είναι αρκετά πιθανό να δούμε στην παραγωγή (καθώς ζητήθηκε η συνδρομή των αντιπροσώπων της μάρκας για τη δημιουργία του), έχει μία σειρά από αισθητικές αλλαγές που θυμίζουν Golf GTI και ένα πανίσχυρο μοτέρ κάτω από το καπό του.

Διαβάστε επίσης: VW Passat 1.4 TSI 150 PS CNG VS Passat 1.6 105 PS diesel

Συγκεκριμένα, στο στυλιστικό κομμάτι, εφοδιάζεται με bodykit το οποίο του χαρίζει επιθετικότερη εμφάνιση, χάρη κυρίως στο εμπρός μέρος το οποίο διαθέτει νέα μάσκα με κόκκινη ρίγα περιμετρικά της, που συνοδεύεται από ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με μεγαλύτερους αεραγωγούς και μαύρες γρίλιες. Μαύρες φάσες παρατηρούνται και περιμετρικά του αμαξώματος, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν οι δύο διπλές, τραπεζοειδείς απολήξεις εξάτμισης. Το πακέτο ολοκληρώνεται από τις ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι ηπιότερων τόνων, καθώς οι επενδύσεις είναι πλέον σε μαύρο χρώμα, ενώ υπάρχουν carbon ενθέσεις στο ταμπλό, νέα καθίσματα και μαύρη επένδυση οροφής.

Το καλύτερο πάντως στο Passat GT Concept δεν είναι άλλο από το μηχανικό σύνολο το οποίο επέλεξε η VW για αυτό. Πρόκειται λοιπόν για έναν κινητήρα βενζίνης 3.6 λτ. FSI VR6 που οποίο αποδίδει 280 ίππους και για τη μετάδοση της ισχύς στους εμπρός τροχούς συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG έξι σχέσεων.

Δείτε ακόμη: Οι τιμές του VW GTI ClubSport στη χώρα μας

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το Passat GT Concept σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε στο κέντρο μηχανολογίας της μάρκας στην Τσατανούγκα του Τενεσί, βασιζόμενο στο υπάρχον μονέλο παραγωγής το οποίο πατάει στο πάτωμα προηγούμενης γενιάς και όχι στο MQB. Αξίζει να σημειώσουμε οτι στην ίδια τοποθεσία όπου γίνεται και η παραγωγή του Passat αμερικάνικων προδιαγραφών, σύντομα θα προστεθεί και αυτή του μεγάλου SUV της VW, του επταθέσιου Atlas.

Get it on Google Play Download on the App Store