VW Tiguan Allspace: Μακρύτερο και 7θέσιο

Την έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ διάλεξε η Volkswagen προκειμένου να παρουσιάσει το νέο Tiguan Allspace που αποτελεί τη μακρύτερη και 7θέσια έκδοση του γνωστού μας Tiguan, το οποίο θα το δούμε και στην ευρωπαϊκή αγορά από την άνοιξη του 2017.

Όπως είναι λογικό οι αλλαγές στην εμφάνιση σε σχέση με το πενταθέσιο Tiguan δεν είναι ιδιαίτερα έντονες. Το εμπρός μέρος ακολουθεί την ίδια σχεδίαση με ανεπαίσθητες αλλαγές στη μάσκα, ενώ από το πλάι διακρίνουμε μεγαλύτερες πόρτες και φυσικά μεγαλύτερη γραμμή οροφής. Στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι λίγο πιο έντονες και αφορούν κυρίως τα φώτα και τον προφυλακτήρα.

Δείτε επίσης: Οδηγός VW Golf κάνει σφήνες και τελικά τρακάρει… (+video)

Το VW Tiguan Allspace όπως είναι λογικό είναι μακρύτερο από το απλό Tiguan, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για τα πίσω καθίσματα. Έτσι το μήκος του είναι αυξημένο κατά 21,5 εκ. ενώ και το μεταξόνιό του είναι αυξημένο κατά 11 εκ. Στην πράξη αυτές οι τιμές μεταφράζονται σε 115 λτ. επιπλέον χώρο αποσκευών (730 έως 1.770 λίτρα) και φυσικά δυνατότητα τοποθέτησης τρίτης σειράς καθισμάτων (έξτρα εξοπλισμός).

Όσον αφορά την γκάμα των κινητήρων του, θα ακολουθεί τη λογική του πενταθέσιου Tiguan με μοναδική απουσία αυτή του 1.4 TSI των 125 ίππων. Έτσι η βασική θα είναι η έκδοση με τον 1.4 TSI των 150 ίππων και τον 2.0 TDI με 150 ή 190 ίππους. Πάντως, δεν αποκλείεται να δούμε και τον 2.0 TDI Bi-turbo με τους 240 ίππους αλλά και τον 2.0 TSI με 220 ίππους.

Το VW Tiguan Allspace προφανώς και θα είναι ακριβότερο από το πενταθέσιο μοντέλο, περίπου κατά 1.500 ευρώ και κατά 2.000 ευρώ αν εξοπλίζεται με τρίτη σειρά καθισμάτων.

Get it on Google Play Download on the App Store