Νέο ηλεκτρικό VW I.D. Crozz Concept με 302 άλογα

Μετά τα I.D. hatchback και I.D. Buzz, η VW παρουσιάζει το τρίτο ηλεκτρικό πρωτότυπο που βασίζεται στο νεότερο δάπεδο MEB της εταιρείας, με το νέο I.D. Crozz Concept να μας αποκαλύπτει ένα πλήρως οικολογικό νέο crossover-coupe, που αναμένεται να μπει στην παραγωγή μετά το 2020.

Για την κίνηση του πρωτότυπου I.D. Crozz η VW χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν τοποθετημένο στον εμπρόσθιο άξονα και έναν στον πίσω, που αποδίδουν συνδυαστικά 302 άλογα (101 ίππους ο εμπρόσθιος και 201 ίππους αυτός που βρίσκεται στον πίσω άξονα).

Τα δύο αυτά μοτέρ παίρνουν ισχύ από μια μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 83 kWh, ενώ η όλη λειτουργία του συστήματος ορίζει ότι το I.D. Crozz είναι υπό κανονικές συνθήκες πισωκίνητο, με τους εμπρός τροχούς να εμπλέκονται στην κίνηση σε περιπτώσεις μειωμένης πρόσφυσης (π.χ. χιόνι, χώμα κ.λπ.).

Όπως και στα προηγούμενα δύο I.D. πρωτότυπα, έτσι και εδώ οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες χαμηλά στο πάτωμα, για να μειώσουν το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου. Στο πεδίο των επιδόσεων, η VW υπόσχεται ότι το I.D. Crozz Concept μπορεί να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από 6,0 δλ., με την αυτονομία κίνησής του με μια φόρτιση να φθάνει έως και τα 500 χλμ.

Φυσικά, όπως επίσης είχε συμβεί και με τα δύο προηγούμενα I.D. πρωτότυπα, έτσι και το I.D. Crozz διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης, που χρησιμοποιεί τέσσερα lase rscanners για να «γνωρίζει» ακριβώς οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του και να έχει τον πλήρη έλεγχο της πορείας του.

Σχεδιαστικά, το πρωτότυπο διαθέτει ένα αμάξωμα crossover-coupe μοντέλου με χαρακτηριστικό του στοιχείο τον ανασηκωμένο πίσω όγκο πάνω στον οποίο καταλήγει η οροφή. Από πλευράς διαστάσεων, το μήκος βρίσκεται στα 4.625 μέτρα τοποθετώντας το I.D. Crozz στη μεσαία κατηγορία των μοντέλων του είδους. 

Διαβάστε ακόμα: 

Το ηλεκτρικό SUV της Skoda με τους 306 ίππους 

Δοκιμή Nέο VW Golf 1.6 TDI 

Ποιο είναι το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη;

Get it on Google Play Download on the App Store