Νέο Volkswagen Transporter T6 με έξι κινητήρες έως 204 PS

Η Volkswagen αποκάλυψε το νέο, έκτης γενιάς Transporter T6 το οποίο είναι βελτιωμένο σε κάθε επίπεδο και φέρει ανέσεις και συστήματα ασφαλείας αντίστοιχα με των επιβατικών αυτοκινήτων. Το νέο Transporter έρχεται να συνεχίσει την βαριά κληρονομιά των προκατόχων του, αφού το προγενέστερο πωλήθηκε σε 2 εκατομμύρια μονάδες μέσα σε 11 χρόνια, ενώ συνολικά στα 65 χρόνια ιστορίας του μοντέλου έχουν διατεθεί σχεδόν 12 εκατομμύρια οχήματα.

Εξωτερικά το νέο Transporter T6 χαρακτηρίζεται από την πιο αιχμηρή του σχεδίαση με πολλές ευθείες γραμμές, επίπεδες επιφάνειες και παραλληλόγραμμα σχήματα, χαρακτηριστικά που συναντώνται και στο εσωτερικό. Το τελευταίο διαθέτει πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης στο πίσω τμήμα του, ενώ την πρακτικότητα ενισχύει με την σειρά της η ηλεκτρικά ανοιγόμενη μεγάλη πόρτα του χώρου αποσκευών και μέσω του τηλεχειριστηρίου. Αποκλειστικά κατά το λανσάρισμα του νέου Transporter θα διατεθεί η ειδική έκδοση Generation SIX, η οποία βασίζεται στο Multivan Comfortline και περιλαμβάνει πολλά αποκλειστικά στοιχεία στον εξοπλισμό όπως: Φιμέ παράθυρα, LED φώτα εμπρός – πίσω, πακέτο χρωμίου, φώτα ομίχλης, καθίσματα αλκαντάρα δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, θερμαινόμενα καθίσματα και κλιματισμό. Προαιρετικά εφοδιάζεται με δίχρωμο αμάξωμα, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, αισθητήρες παρκαρίσματος, αναδιπλούμενους καθρέπτες, με Adaptive Cruise Control (ACC) κ.α.

Για την κίνηση του νέου Transporter υπάρχουν νέας γενιάς ντίζελ κινητήρες TDI EU6 2.0 λτ. ειδικά σχεδιασμένοι για τις σκληρές συνθήκες χρήσης. Η απόδοσή τους είναι 84 PS, 102 PS, 150 PS και 204 PS, ενώ μοναδικός βενζίνης είναι ο 2.0 λτ. ισχύος 150 PS ή 204 PS. Όλοι οι κινητήρες εφοδιάζονται με σύστημα stop/start.

Για ακόμα καλύτερη άνεση και οδική συμπεριφορά, το νέο Transporter μπορεί να εφοδιαστεί με το σύστημα προσαρμοζόμενου ελέγχου της ανάρτησης, το οποίο περιλαμβάνει τρία προγράμματα οδήγησης: Comfort, normal και sport. Σε κάθε περίπτωση, τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ προσαρμόζονται στο επιλεγμένο στιλ μέσω του προεπιλεγμένου προγράμματος. Επιπλέον, οι εκδόσεις με σύστημα τετρακίνησης 4MOTION περιλαμβάνουν προαιρετικά και σύστημα υποβοήθησης κατάβασης.

Πολλά είναι και τα συστήματα ενεργητικής ασφαλείας που το εφοδιάζουν, όπως το Front Assist που επεμβαίνει στα φρένα για αποφυγή σύγκρουσης, το Adaptive Cruise Control που αυξομειώνει αυτόματα την ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, το City Emergency Braking που φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο σε ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα, εφόσον διαγνωστεί κίνδυνος σύγκρουσης με το μπροστινό όχημα και το electronic trailer stabilization για καλύτερο έλεγχο του οχήματος όταν ρυμουλκεί τρέιλερ.

Οι παραγγελίες του νέου Transporte rθα ανοίξουν στη Γερμανία μέσα στις επόμενες μέρες, με τιμές που ξεκινούν για το βασικό 2.0 TDI 84 PS από 23.035 ευρώ και το επιβατικό Multivan κοστίζει από 29.952 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store