Η Volvo απέκτησε τον κορυφαίο στον κόσμο εξομοιωτή (+video)

Η Volvo Cars έγινε ο πρώτος premium κατασκευαστής αυτοκινήτων που προμηθεύτηκε τον πλέον προηγμένο εξομοιωτή πλαισίου παγκοσμίως, γνωστό και ως Vi-Grade, προκειμένου να εξελίξει την επόμενη γενιά των μοντέλων της. Πρόκειται για τον ίδιο εξοπλισμό που χρησιμοποιούν γνωστοί κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων, όπως η Ferrari και η Porsche.

Ο εξομοιωτής Vi-Grade προσφέρει εικονική πρόσβαση σε συναρπαστικά περιβάλλοντα και εγνωσμένης φήμης απαιτητικές πίστες δοκιμών, όπως το πασίγνωστο γερμανικό Nürburgring. Ανάμεσά τους, πεδία δοκιμών και από τις μυστικές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις δοκιμών της Volvo Cars στη Σουηδία. Η χρήση του επιτρέπει στη Volvo να δουλεύει σε εξαιρετικά πρώιμο στάδιο εξέλιξης, χαρακτηριστικά που συνθέτουν κορυφαία οδική συμπεριφορά (drivingdynamics), όπως είναι η ευστάθεια στην υψηλή ταχύτητα, το τέλειο «ζύγισμα» και οι εκτενείς ρυθμίσεις για διαφορετικά οδηγικά σενάρια.

Η χρήση του εξομοιωτή Vi-Grade από τη σουηδική μάρκα σε τομείς όπως η ευστάθεια στην υψηλή ταχύτητα, το «ζύγισμα» και οι οδηγικές ρυθμίσεις για διαφορετικά οδηγικά σενάρια, επιτρέπει τη γρήγορη δοκιμή των διαφόρων μηχανικών επιλογών, καθώς η εμπειρική κρίση ενός πραγματικού οδηγού – δοκιμαστή συνδυάζεται με την αντικειμενική ανάλυση δεδομένων μέσω υπολογιστή.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store