Νέα Abarth 695 Biposto Record και Abarth 595 Yamaha

Η Abarth παρουσιάζει στη φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης το Abarth Biposto 695, γνωστό ως «το μικρότερο supercar» μαζί με το επετειακό Abarth 695 Biposto Record και την ειδική έκδοση του 595 Yamaha Factory Racing series. Το φλογερό Abarth 695 Biposto με το μυώδες αμάξωμα, τις προσθήκες ανθρακονήματος και την εξάτμιση Abarth by Akrapovic, ζυγίζει μόλις 997 κιλά και τροφοδοτείται με κινητήρα 1.4 T-Jet ισχύος 190 ίππων. Τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 5,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 230 χλμ./ώρα.

Το Abarth 695 Biposto Record γιορτάζει τα 50ά γενέθλια από το ρεκόρ επιτάχυνσης στην κατηγορία G, στην πίστα αγώνων της Monza, που είχε πετύχει ο Carlo Abarth στην ηλικία των 57 ετών. Χαρακτηρίζεται από το αποκλειστικό χρώμα Modena Yellow με τελειώματα σε χρώμα τιτανίου Tar Cold Grey στον εμπρός προφυλακτήρα και τις χειρολαβές, εμαγιέ σήμα 695 Record στα πλάγια και αλουμινένιο καπό. Οι επιδόσεις εξασφαλίζονται, για πρώτη φορά, από ένα μηχανικό μπλοκέ διαφορικό σε συνδυασμό με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτή η περιορισμένη έκδοση των 133 οχημάτων (όσα και τα ρεκόρ της μάρκας του Σκορπιού), φοράει επίσης ζάντες 18”, υπερμεγέθη φρένα Brembo και εξάτμιση Akrapovic.

Όσο για το νέο Abarth 595 Yamaha Factory Racing Edition, αποτελεί μια ειδική σειρά που πηγάζει από την πολύτιμη συνεργασία του Σκορπιού και της Team Movistar Yamaha. Οι Abarth και Yamaha ένωσαν τις δυνάμεις τους και το ρύθμισαν όπως μια αγωνιστική μοτοσικλέτα, εστιάζοντας στη δύναμη του κινητήρα (η ιπποδύναμη αυξήθηκε από 140 ίππους σε 160), με φίλτρο BMC, αναρτήσεις και αμορτισέρ (εμπρός και πίσω αμορτισέρ Koni με βαλβίδα FSD και ελατήρια Eibach), ζάντες 17” και τη συμβολική εξάτμιση Record Monza.

Get it on Google Play Download on the App Store