Άνετη αμαξάρα με 19.190 ευρώ!

Οι περισσότεροι αγοραστές θέλουν να πάρουν «πολύ αυτοκίνητο» με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα! Είναι κάτι απόλυτα λογικό ειδικά για όσους ψάχνουν ένα οικογενειακό μοντέλο, για να έχουν χώρους και να είναι παράλληλα προικισμένο με άφθονο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, χωρίς όμως να τινάξουν τον προϋπολογισμό του σπιτιού στον «αέρα». Βέβαια με όλα τα παραπάνω προαπαιτούμενα, αρκετοί θα αναφωνήσετε πως είναι αδύνατον να βρούμε ένα αυτοκίνητο που θα είναι πλούσιο σε αρετές και φθηνό σε κόστος απόκτησης.

Υπάρχει όμως μια εταιρεία που προσφέρει όλα τα παραπάνω συν πέντε χρόνια εργοστασιακής εγγύησης, πέντε έτη δωρεάν οδικής βοήθειας, καθώς και πέντε χρόνια δωρεάν ετήσιο τεχνικό έλεγχο. Όλα αυτά τα κάνει η Hyundai και το αυτοκίνητο που θα σας προτείνουμε είναι το i30 Fastback με τον 1.000άρη τούρμπο κινητήρα των 120 ίππων. Με κόστος 19.190 ευρώ (έπειτα από την έκπτωση των 300 ευρώ που κάνει η Hyundai) το i30 Fastback τα έχει όλα. Αναλυτικότερα, ο τυχερός κάτοχος απολαμβάνει 6 αερόσακους, τη σουίτα ασφαλείας Hyundai SmartSense που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα συστήματα αυτόνομης πέδησης με αναγνώριση πεζών, προειδοποίηση εκτροπής και διατήρησης λωρίδας, σύστημα infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών, cruise control, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, αυτόματα φώτα, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης κι πολλά ακόμα.

Από τα πιο δυναμικά αυτοκίνητα της αγοράς!

To Hyundai i30 Fastback είναι ίσως από τα πλέον «άγρια» οικογενειακά αυτοκίνητα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμα. Το εμπρόσθιο τμήμα είναι αυτό που δούλεψαν αρκετά οι σχεδιαστές, είναι αρκετά αιχμηρό και ξεχωρίζουν τα δυναμικά φωτιστικά σώματα, με τα LED ημέρας. Εκεί επίσης διακρίνεται η εντυπωσιακά μεγάλη μάσκα με την τρισδιάστατη σχεδίασή της, ενώ επιπλέον στοιχεία που ενισχύουν τη δυναμική του i30 Fastback, είναι οι ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών (ανάλογα την εξοπλιστική έκδοση είναι διαθέσιμες 16άρες, αλλά και 18άρες ζάντες). Η εμφάνιση του i30 Fastback ολοκληρώνεται με το κομψό και δυναμικό οπίσθιο τμήμα του αυτοκινήτου, που κατορθώνει να είναι σύγχρονο κι αιχμηρό παράλληλα.

Ποιοτική κι ευρύχωρη καμπίνα!

Άκρως ικανοποιημένοι θα είστε κι από την καμπίνα του Hyundai, που διακρίνεται για την ποιότητα κατασκευής της, αλλά και με την τεχνολογία που ενσωματώνει. Αυτή υλοποιείται με την προσθήκη του ψηφιακού πίνακα οργάνων με διαγώνιο 7 ιντσών, (στάνταρ στις εκδόσεις Distinctive και N Line), που αλλάζει χρώματα ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης (Eco, Normal, Sport), προσφέροντας σε κάθε περίπτωση πλούσια και λεπτομερή ενημέρωση στον οδηγό. Στο ανώτερο σημείο της κεντρικής κονσόλας, περίοπτη θέση κατέχει το σύστημα infotainment με την οθόνη αφής των 8 ιντσών,  που είναι συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay, ενώ προσφέρει και ασύρματο mirroring με το τηλέφωνο, ώστε να γλιτώσετε τα καλώδια. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί ξεχωρίζουν με τη στιβαρότητα που προσφέρουν, η συναρμογή ικανοποιεί σε κάθε σημείο, με την καμπίνα να διακρίνεται παράλληλα για την εργονομία και την πρακτικότητα της! Οι χώροι των επιβατών είναι άνετοι τόσο για τους εμπρός, όσο και για τους πίσω, οι οποίοι απολαμβάνουν αρκετό αέρα για τα γόνατα και το κεφάλι τους, μιας και η κλίση της οροφής δεν προβληματίζει. Σε εξαιρετικό επίπεδο βρίσκεται κι ο χώρος αποσκευών που αγγίζει τα 450 λίτρα και ικανοποιεί και με το σχήμα του.

Μοτέρ που τραβάει δυνατά & πολύ καλή οδική συμπεριφορά!

Το εξαιρετικό στην περίπτωση του Hyundai i30 Fastback, είναι πως κατορθώνει να συνδυάζει έναν δυνατό κινητήρα χωρίς πολλές απαιτήσεις σε καύσιμο, με μια ολοκληρωμένη οδική συμπεριφορά! Ο γνωστός και πολύ καλός 1.000άρης 3κύλινδρος turbo, έχει απόδοση 120 PS/6.000 σ.α.λ. και ροπή 172 Nm/1.500-4.000 σ.α.λ. Το μηχανικό αυτό σύνολο με την πολιτισμένη λειτουργία εμφανίζει καλή ελαστικότητα και τράβηγμα, ενώ προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,4 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 196 χλμ./ώρα. Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση είναι 5,4 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 123 γρ./χλμ.

Στο δρόμο, το Hyundai i30Fastback εμφανίζει έναν ιδιαίτερα πολιτισμένο και άνετο χαρακτήρα. Είτε κινείστε στο εθνικό δίκτυο, είτε σε κάποια επαρχιακή διαδρομή, η ασφάλεια που εμπνέει το i30 Fastback είναι απαράμιλλη. Το αυτοκίνητο διακρίνεται για την ευθυβολία του, αλλά και την ποιοτική του κύλιση, με την ανάρτηση να κατορθώνει να φιλτράρει καθετί στραβό του δρόμου, χωρίς να είναι ενδοτική στις στροφές διατηρώντας τις κλίσεις του αμαξώματος σε χαμηλά επίπεδα και το κυριότερο χωρίς να αλλοιώνει την αίσθηση του οδηγού. Το τιμόνι προσφέρει την πληροφόρηση που θέλει ο χειριστής για το που κοιτούν οι εμπρός τροχοί. Θετικά σχόλια αποσπά και το σύστημα πέδησης με τα τέσσερα δισκόφρενα, που είναι δυνατό κι ακούραστο.

Get it on Google Play Download on the App Store