Απολαυστικό και σε τιμές το MINI Cooper

Τα αυτοκίνητα της MINI εκπέμπουν μια μοναδική γοητεία και ένα στιλ που συναρπάζει κάθε φύλο και ηλικία, αφού συνδυάζουν ρετρό με μοντέρνα στοιχεία, πολυτέλεια και είναι fun to drive. Το εξαιρετικά δημοφιλές MINI Cooper συναρπάζει και σε επίπεδο τιμών, αφού παρά τις σημαντικές ανατιμήσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο από όλους τους κατασκευαστές, το εν λόγω μοντέλο έχει παραμείνει στα ίδια σχεδόν επίπεδα και κοστίζει σχεδόν τα ίδια λεφτά με άλλα μη premium μοντέλα της ίδιας κατηγορίας.

MINI Cooper από 22.350 ευρώ

Με τα τωρινά δεδομένα τιμών, το ποσό των 22.350 ευρώ που στοιχίζει το 3θυρο MINI Cooper 1.5 136 PS (23.150 ευρώ το 5θυρο) είναι απολύτως λογικό, όταν άλλα μικρά mainstream μοντέλα με χαμηλότερη ισχύ είναι έως και ακριβότερα! Παράλληλα συνοδεύεται με όλα τα απαραίτητα και γνωστά στοιχεία ανέσεων, ασφαλείας και λοιπά αξεσουάρ στον εξοπλισμό του. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές επιλογές εξατομίκευσης σε χρώματα, διακοσμητικά για το αμάξωμα και το εσωτερικό κ.λπ.

Κορυφαία ποιότητα και μοναδικό στιλ

Ακόμα και χωρίς καμία επιπλέον προσθήκη, το MINI είναι άκρως θελκτικό και έχει τη δική του μοναδική σχεδιαστική ταυτότητα, ταιριάζοντας το παλιό με το νέο σε μια πολύ πετυχημένη εκτέλεση. Χαρακτηριστικά που αφορούν και το εσωτερικό του με την υψηλή ποιότητα κατασκευής. Το νέας σχεδίασης κεντρικό όργανο που ενσωματώνει την οθόνη αφής των 8,8 ιντσών τραβάει την προσοχή, μαζί με διάφορες ακόμα λεπτομέρειες στον σχεδιασμό, όπως είναι οι αεροπορικού τύπου διακόπτες. Από πλευράς χώρων, στο 3θυρο είναι περιορισμένες οι ανέσεις στο πίσω κάθισμα, ενώ λίγος είναι και ο χώρος αποσκευών των 211 λίτρων. Όσοι θέλουν περισσότερη πρακτικότητα και χώρους θα επιλέξουν το 5θυρο. Οι δύο επιπλέον πίσω πόρτες, το μεγαλύτερο μήκος (+160 χλστ.) και μεταξόνιο (+72 χλστ.) από το 3θυρο εξασφαλίζουν περισσότερο αέρα για τα πόδια στο πίσω κάθισμα και μεγαλύτερο πορτ μπαγκάζ 278 λίτρων.

Απολαυστικό στην οδήγηση

Τα σύγχρονα MINI ανέκαθεν ξεχώριζαν και για την σπορτίφ οδική τους συμπεριφορά και τον οδηγοκεντρικό τους χαρακτήρα. Χαρακτηριστικά που γίνονται άμεσα αισθητά στον οδηγό, ο οποίος λαμβάνει πολύ καλή αίσθηση σε κάθε διαδρομή από το στιβαρό πλαίσιο και τις ανεξάρτητες αναρτήσεις με την σφιχτή ρύθμιση. Οι τελευταίες δεν θα ενοχλήσουν από πλευράς άνεσης σε καλό οδόστρωμα, όμως οι έντονες ανωμαλίες περνούν στο εσωτερικό.

Απόλυτα ταιριαστός στο MINI Cooper είναι και ο 3κύλινδρος turbo κινητήρας των 1.5 λτ. με τους 136 ίππους και τη ροπή των 220 Nm. Το τράβηγμα είναι δυνατό από τις χαμηλές στροφές και οι ρυθμοί ανεβαίνουν εύκολα κατά τις επιταχύνσεις από στάση (0-100 χλμ./ώρα σε 8,2 δλ.) και εν κινήσει. Παράλληλα η κατανάλωση διατηρείται σε λογικά επίπεδα (7,8 λτ./100 χλμ. το αυτόματο), ενώ η λειτουργία του μοτέρ είναι ραφιναρισμένη από το ρελαντί έως τον κόφτη.

Τεχνικά χαρακτηριστικά*
Έκδοση 3d/5d
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.499
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 136/4.500-6.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 220/1.500-4.100
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 8,2/8,4
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 210/207
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.) 5,5/5,6
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 126/127
Βάρος (κιλά) 1.225/1.275
*Εργοστασιακές μετρήσεις

Get it on Google Play Download on the App Store