Αστέρι και σε τιμή η Mercedes A 160!

Ενώ οι τιμές των νέων αυτοκινήτων έχουν πάρει την ανιούσα, αυτή της δημοφιλούς Mercedes A 160 έχει παραμείνει σταθερή στο πέρασμα των μηνών. Στοιχείο που πέρα από την αδιαμφισβήτητη πολυτέλεια και την ασφάλεια που παρέχει το γερμανικό μοντέλο, συμβάλλει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης των πωλήσεων στα premium μικρομεσαία.

Κι όλα αυτά με τιμή που ξεκινάει από τα 21.911 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ενός πληρέστατου επιπέδου εξοπλισμού. Συγκεκριμένα διαθέτει 7 αερόσακους, τα συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης της λωρίδας, κάμερα οπισθοπορείας, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών και σύστημα πολυμέσων MBUX με οθόνη 7 ιντσών. Μαζί με αυτά ανήκουν όλες οι ηλεκτρικές ανέσεις, κλιματισμός, το Dynamic Select (με τις επιλογές Comfort, Sport και Individual) και ζάντες αλουμινίου.

Υπέροχη σε όλα της!

Για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την παρουσία της A-Class στον εμπορικό στίβο, οι σχεδιαστές της μάρκας, την προίκισαν με μια δυνατή εμφάνιση, που την κάνει να ξεχωρίζει στο δρόμο. Ειδικότερα το εμπρόσθιο τμήμα της με το χαμηλωμένο ρύγχος και τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα, είναι το σημείο που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα. Κάτι που συνεχίζεται κι όταν κάποιος παρατηρήσει το πίσω τμήμα της Α-Class, θαυμάζοντας τα όμορφα φανάρια της.

Την απαραίτητη προσοχή επέδειξαν οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας και σε ότι αφορά την κατασκευή της καμπίνας. Πέρα από την πολύ καλή ποιότητα των μαλακών υλικών και το αψεγάδιαστο φινίρισμα, το εσωτερικό ξεχωρίζει και με τη σύγχρονη τεχνολογία που φέρει. Στην αρχική έκδοση τοποθετούνται δύο οθόνες 7 ιντσών (μία για τον πίνακα οργάνων και μία για το MBUX), ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχουν διαθέσιμες δύο οθόνες των 10,25 ιντσών εκάστη! Οι χώροι επιβατών είναι άνετοι για τέσσερα άτομα, ενώ για τις αποσκευές υπάρχουν 370 λίτρα, νούμερο που ικανοποιεί τις περισσότερες μεταφορικές ανάγκες.

Εύρωστος κινητήρας & «βράχος» στο δρόμο

Η θελκτική Mercedes A 160 κινείται από ένα turbo 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο 1.33 λίτρων, ισχύος 109 ίππων και 180 Nm ροπής από τις μόλις 1.300 σ.α.λ. Χαρακτηριστικό που ευνοεί ιδιαίτερα την ελαστικότητα και το πολύ καλό τράβηγμα που απολαμβάνει ο οδηγός από το χαμηλό φάσμα στροφών. Η επιτάχυνση από στάση έως και τα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,9 δλ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα! Κι όλα αυτά με κατανάλωση (κατά WLTP) στα 5,8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 133 γρ./χλμ.

Στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς η Mercedes θέτει ως προτεραιότητα την ασφάλεια και αυτό είναι κάτι που γίνεται αντιληπτό, από τα πρώτα μέτρα πίσω από το τιμόνι της A 160. Η ανάρτηση είναι σωστά ρυθμισμένη συνδυάζοντας άνεση και σταθερότητα τόσο στις υψηλές ταχύτητες των αυτοκινητοδρόμων, όσο και σε δρόμο με στροφές, φιλτράροντας καθετί ενοχλητικό. Άξιο αναφοράς και σίγουρα θα το λατρέψετε, το σύστημα παραμετροποίησης με τις επιλογές Comfort, Sport και Individual. Κάθε μία από αυτές τις επιλογές διαμορφώνει ανάλογα το σύνολο, αφού επεμβαίνει σε κινητήρα και τιμόνι.

Get it on Google Play Download on the App Store