Το Fiat Panda CNG «καίει» μόνο 2,6€/100 χλμ.!

Η Fiat είναι πρωτοπόρος στην εξέλιξη και παραγωγή αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν για την κίνηση τους φυσικό αέριο (CNG), αφού ήδη έχει διαθέσει περισσότερα από 750.000 οχήματα CNG, με δημοφιλέστερο μοντέλο το Panda CNG.

Πρόκειται για ένα πολύ ευέλικτο και πρακτικό αυτοκίνητο, που προσφέρει κορυφαία οικονομία στις μετακινήσεις, καθώς με τη χρήση φυσικού αερίου «καίει» μόλις 2,6 ευρώ/100 χλμ. Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί επίσης, η δυνατότητα επιλογής του καυσίμου μέσω του σχετικού μπουτόν που υπάρχει στην κεντρική κονσόλα. Έτσι ο οδηγός μπορεί να κάνει χρήση είτε του φυσικού αερίου, είτε της βενζίνης, ενώ όταν τελειώσει ένα από τα δύο καύσιμα, τότε αυτομάτως γίνεται εναλλαγή.

Το Panda 0.9 TwinAir CNG προσφέρει και κορυφαία αυτονομία που ξεπερνά τα 1.000 χλμ. χάρη στις δεξαμενές φυσικού αερίου των 12 κιλών, αλλά και του ρεζερβουάρ βενζίνης των 35 λίτρων, που βρίσκονται στο δάπεδο του αυτοκινήτου.

Ο κινητήρας, εκτός από κορυφαία οικονομία που προσφέρει σε καύσιμο, είναι αποδοτικός και κινεί σε σβέλτους ρυθμούς το αυτοκίνητο. Ο 0.9 ΤwinAir Turbo αποδίδει 80 ίππους και 140 Nm ροπής με CNG ή 85 ίππους και 145 Nm ροπής με βενζίνη. Με το φυσικό αέριο η επιτάχυνση των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 12,8 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 168 χλμ./ώρα (12,0 δλ. και 170 χλμ./ώρα με τη βενζίνη). Όσον αφορά την κατανάλωση, το Panda CNG καίει σε μεικτές συνθήκες μόλις 3,1 κιλά/100 χλμ. φυσικό αέριο (ισοδυναμούν με 2,6€/100 χλμ. με τιμή CNG 0,834 €/λτ.) και 4,5 λτ./100 χλμ. βενζίνη. Οι εκπομπές CO2 είναι 97 γρ./χλμ. (CNG) και 125 γρ./χλμ. (βενζίνη).

Στον εξοπλισμό του Panda 0.9 TwinAir CNG περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας, όπως είναι αερόσακοι οδηγού – συνοδηγού, αερόσακοι τύπου κουρτίνας, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, air condition, ηχοσύστημα με MP3, Bluetooth, USB και AUX, χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι, κ.α.

Το Panda CNG είναι ετοιμοπαράδοτο στην προνομιακή τιμή των 11.990 ευρώ και καλύπτεται με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 5 χρόνια οδική βοήθεια.

Να σημειωθεί ακόμη ότι το δίκτυο πρατηρίων ανεφοδιασμού φυσικού αερίου κίνησης αναπτύσσεται, ενώ ήδη είναι σε λειτουργία 17 πρατήρια σε Αθήνα, Λαμία, Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα.

Get it on Google Play Download on the App Store