Diesel SUV με 25.800 ευρώ χωρίς ενδοιασμούς

Η πλειοψηφία όσων αναζητούν ένα καινούργιο αυτοκίνητο θέλουν SUV. Γεγονός που αποτυπώνεται και στις πωλήσεις, αφού στη χώρα μας τα μικρά, μικρομεσαία και μεσαία SUV κατέχουν φέτος 51,7% του μεριδίου. Ειδικά τα B-SUV είναι πιο δημοφιλή, καθώς πωλούνται σε σημαντικά πιο προσιτές τιμές, ενώ είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μιας οικογένειας 3 ή 4 ατόμων.

Όσοι θέλουν μικρό SUV με κινητήρα πετρελαίου για χαμηλή κατανάλωση, το οποίο παράλληλα πωλείται σε προσιτή τιμή και είναι πλήρως εξοπλισμένο, τότε το νέο Opel Crossland 1.5D θα τους καλύψει σε όλα τα επίπεδα. Με τιμή που ξεκινά από 25.800 ευρώ αποτελεί ένα από τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Επίσης, από την πρώτη έκδοση Elegance εξοπλίζεται με τα εξής:

  • 6 αερόσακους
  • Προειδοποίηση παρέκκλισης από λωρίδα κυκλοφορίας
  • Οθόνη αφής 7 ιντσών
  • Προβολείς LED
  • Αυτόματη ρύθμιση δέσμης προβολέων
  • Διζωνικό κλιματισμό
  • Όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών

Σχεδιασμός που τραβάει τα βλέμματα

Ο κομψός και δυναμικός σχεδιασμός του Opel Crossland αποτελεί ένα ακόμα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του κόμπακτ αμαξώματος των 4.217 χλστ. μήκους. Μπροστά κυριαρχεί η ενιαία μαύρη μάσκα Vizor, που ενώνεται με τα τριγωνικά φωτιστικά σώματα. Ταυτόχρονα η ασημί επένδυση στον προφυλακτήρα θυμίζει bull bar και τονίζει τον SUV χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Όμορφο σχεδιασμό έχουν και τα πλαϊνά του με τις ανάγλυφες επιφάνειες στις πόρτες και το χαρακτηριστικό τόξο στην οροφή. Πίσω κυρίαρχα στοιχεία αποτελούν τα ψηλά τοποθετημένα φώτα και η ασημί ποδιά στον προφυλακτήρα.

Πρακτικό εσωτερικό με προσεγμένη ποιότητα

Σύγχρονη εμφάνιση διαθέτει και το εσωτερικό του νέου Opel Crossland. Την ευχάριστη αίσθηση που αποκομίζει αμέσως κανείς ενισχύει και η προσεγμένη ποιότητα, καθώς έχει γίνει χρήση μαλακού πλαστικού στο πάνω μέρος του ταμπλό, με το φινίρισμα και τη συναρμογή να καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς. Ο οδηγός από την πλευρά του κάθεται ψηλά και μαζί με τις πολλές γυάλινες επιφάνειες απολαμβάνει πολύ καλή ορατότητα, συν του ότι δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με την εργονομία. Θήκες υπάρχουν σε πολλά σημεία και διαφόρων μεγεθών, για να χωρέσουν μικρά και μεγαλύτερα αντικείμενα. Από πλευράς χώρων, τέσσερα άτομα θα βολευτούν χωρίς παραχωρήσεις, έχοντας στη διάθεσή τους αρκετό αέρα για το κεφάλι και τα πόδια. Την πρακτικότητα απογειώνει το εξτρά αναδιπλούμενο και συρόμενο 40:60 πίσω κάθισμα, με υποβραχιόνιο, διαμορφώνοντας το χώρο αποσκευών από 410-520 λτ. (1.255 λτ. αναδιπλωμένες τις πλάτες πίσω καθισμάτων).

Άνεση και χαμηλή κατανάλωση σε κάθε διαδρομή

Το Opel Crossland με τον 1.500άρη πετρελαιοκινητήρα είναι σε θέση να καλύψει πολλαπλές ανάγκες και στην οδήγηση, γιατί είναι ευέλικτο στην πόλη, άνετο στο ταξίδι και «καίει» λίγο καύσιμο. Το ντίζελ μηχανικό σύνολο των 1.499 κ.εκ. με την ισχύ των 110 ίππων και την πλουσιοπάροχη ροπή των 250 Nm από τις 1.750 σ.α.λ. κινεί άνετα το αμάξωμα των 1.214 κιλών. Στον τομέα των επιδόσεων, το diesel Crossland απαιτεί 11,8 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, με το κοντέρ να τερματίζει στα 185 χλμ./ώρα. Μεγάλο ατού είναι η χαμηλή κατανάλωση των 4,5-4,8 λτ./100 χλμ., όπως και οι περιορισμένες εκπομπές CO2 των 120-127 γρ./χλμ.

Στο δρόμο και κατόπιν των βελτιώσεων που δέχτηκε το Opel Crossland μετά την ανανέωση, παρουσιάζεται πιο άνετο και ευχάριστο με καλύτερη αίσθηση. Οι αναθεωρημένες αναρτήσεις του φιλτράρουν με επιτυχία τις διάφορες ανωμαλίες του οδοστρώματος, ενώ ελέγχουν αποτελεσματικά τις κινήσεις του αμαξώματος. Η σταθερότητα στο εθνικό δίκτυο είναι πολύ καλή, χαρακτηριστικό που αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας, συνδυαστικά με την ποιότητα κύλισης και την ικανοποιητική ηχομόνωση. Επίσης, στις στροφές οι κλίσεις του αμαξώματος είναι λογικές και οι αντιδράσεις του SUV είναι πάντοτε οι αναμενόμενες.

Get it on Google Play Download on the App Store