Καινούργιο ντίζελ με €15.677 και 520 λτ. πορτ μπαγκάζ

Τα αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου γνώρισαν μεγάλες δόξες και στην Ελλάδα από το 2012 και μετά (στις 9 Νοεμβρίου 2011 άρθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια λόγω και της σημαντικής μείωσης των διαθέσιμων ντίζελ μοντέλων, οι πωλήσεις τους έχουν αναμενόμενα πέσει (όπως σε όλη την Ε.Ε.).

Όμως ακόμα υπάρχουν κάποιες επιλογές καινούργιων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές και με μικρής χωρητικότητας μοτέρ, όπως είναι το ανανεωμένο Fiat Tipo. Ειδικά με το σεντάν αμάξωμα, τον 1.3 λτ. ντίζελ και στην αρχική έκδοση, προσφέρεται από μόλις 15.677 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας έκπτωσης των 400 ευρώ (έναντι 16.077 ευρώ αρχικής). Στον εξοπλισμό του ανήκουν τα απαραίτητα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας, όπως είναι τα εξής: 6 αερόσακους, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, air condition και ραδιόφωνο με USB και Bluetooth. Με 1.100 ευρώ παραπάνω (16.777 ευρώ), η έκδοση City Life ικανοποιεί περισσότερο σε εξοπλισμό, χωρίς να είναι ακριβή. Επιπλέον της βασικής διαθέτει φώτα ομίχλης, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, χειριστήρια ήχου στο τιμόνι και σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών.

Ο γνωστός εδώ και χρόνια 1.300άρης ντίζελ με ισχύ 95 ίππους στις 3.750 σ.α.λ. και ροπή 200 Nm στις 1.500 σ.α.λ., είναι επαρκής σε επιδόσεις και ολιγαρκής σε καύσιμο. Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 12,8 δλ., η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 184 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 4,1 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 110 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας).

Το μήκους 4.532 χλστ., πλάτους 1.792 χλστ., ύψους 1.497 χλστ. και με μεταξόνιο 2.636 χλστ. αμάξωμα του Fiat Tipo Sedan, απέκτησε νέα όψη μετά την ανανέωση. Ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, η μάσκα και τα διαφοροποιημένα φωτιστικά σώματα, χαρίζουν στο ιταλικό μικρομεσαίο σεντάν πιο μοντέρνα εμφάνιση. Στο εσωτερικό, την ποιότητα αναβαθμίζει το μαλακό πλαστικό που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, όμως τα επιμέρους σκληρά πλαστικά έχουν μέτρια όψη και υφή. Στα πλεονεκτήματα του Tipo ανήκει το πολύ ευρύχωρο εσωτερικό του, όπου στο πίσω τμήμα της καμπίνας υπάρχει αρκετός αέρας για τα πόδια και ωφέλιμο πλάτος για τη φιλοξενία έως 3 ενηλίκων. Παράλληλα, το βαθύ πορτ μπαγκάζ των 520 λίτρων καλύπτει εύκολα τις μεταφορικές ανάγκες μιας οικογένειας.

Get it on Google Play Download on the App Store