Νέο Opel Corsa diesel με πόσο;

Στους λίγο μεγαλύτερους, ο τίτλος θα τους θυμίσει μια παλαιότερη διαφήμιση της Opel, η οποία είχε κάνει πάταγο και μας ήρθε στο μυαλό όταν είδαμε την τιμή που πωλείται το νέο Opel Corsa diesel. Το δημοφιλές γερμανικό μικρό είναι από τα λίγα μικρά diesel που έχουν παραμείνει στην αγορά, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει κάνει μεταστροφή προς τα υβριδικά, plug-in υβριδικά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το Opel Corsa με τον 1500άρη ντίζελ κοστίζει στη βασική του έκδοση Corsa κοστίζει από 16.300 ευρώ, τιμή που είναι από τις χαμηλότερες τιμές για αυτοκίνητο πετρελαίου. Εξοπλιστικά ικανοποιεί μιας και ενσωματώνει:

  • 6 αερόσακους
  • Ενεργή επαναφορά οχήματος στη λωρίδα κυκλοφορίας
  • Σύστημα infotainment με οθόνη αφής 5 ιντσών
  • Air Condition
  • Αυτόματους προβολείς
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες
  • Cruise Control με λειτουργία Speed Limiter
  • Hill Hold & Start System
  • SafetyPack που περιλαμβάνει αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, αποφυγή σύγκρουσης & περιορισμού ζημιών, ειδοποίηση κόπωσης οδηγού κι ανίχνευσης πεζών

Για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω υπάρχουν ακόμα τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις, Edition, Elegance και GS-Line, με τιμές που ξεκινούν από 17.000, 17.600 και 17.700 ευρώ αντίστοιχα. Σε αυτό το σημείο όμως να σας πούμε πως η Opel προσφέρει το πρόγραμμα !more Opel Corsa. Με αυτό, ο υποψήφιος κάτοχος μπορεί να αποκτήσει το Corsa της επιλογής του με πρόσθετο πλούσιο premium εξοπλισμό, ο οποίος προσφέρεται δωρεάν. Αναλυτικότερα:

!more Opel Edition: Με έξτρα εξοπλισμό Premium Pack I (Sport Flat bottom δερμάτινο τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, μεσαία κονσόλα με υποβραχιόνιο), Parking Pack (αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών).

!more Opel Elegance: Με έξτρα εξοπλισμό Parking Pack (αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών), ηλεκτρονικός κλιματισμός, LED προβολείς ομίχλης, ηλεκτρικό χειρόφρενο.

!more Opel GS Line: Με έξτρα εξοπλισμό Park & Go Pack (κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών, Park Assist εμπρός & πίσω, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες), ηλεκτρονικός κλιματισμός, φιμέ τζάμια πίσω, ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Ελκυστικός σχεδιασμός 

Το νέο Opel Corsa προσφέρεται με έναν όμορφο σχεδιασμό, στον οποίο ξεχωρίζουν τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα, η μακρόστενη μάσκα, ο μεγάλος αεραγωγός, αλλά και το σήμα της μάρκας στο κέντρο. Το αιχμηρό design συνεχίζεται και στο προφίλ του αυτοκινήτου, όπου μια έντονη ακμή διατρέχει το αμάξωμα. Στο οπίσθιο τμήμα τα ελαφρώς μακρόστενα φωτιστικά σώματα ταιριάζουν ιδανικά με τον υπόλοιπο σχεδιασμό του Corsa. Σε επίπεδο διαστάσεων, το Opel Corsa έχει μήκος 4.060 χλστ. (+4 εκ. από το μοντέλο που αντικατέστησε), το ύψος του αγγίζει τα 1.433 χλστ., έχοντας έτσι ένα σφηνοειδές και αεροδυναμικό σχήμα, με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,29.

Ποιοτικό κι εργονομικό εσωτερικό!

Πολύ καλές εντυπώσεις θα σας αφήσει κι η καμπίνα του Corsa, η οποία έχει κατασκευαστεί από ποιοτικά και μαλακά υλικά, με πολύ καλό δέσιμο μεταξύ τους. Στο κέντρο της κονσόλας διακρίνεται η οθόνη αφής, που στη βασική έκδοση έχει διάσταση 5 ιντσών. Ακριβώς από κάτω υπάρχουν τα περιστροφικά χειριστήρια του κλιματισμού, επιλογή που διευκολύνει την εργονομία και τη πρακτικότητα, μιας κι ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει εύκολα την επιθυμητή θερμοκρασία. Σε επίπεδο χώρων τώρα, οι επιβάτες δεν θα παραπονεθούν ιδιαίτερα, μιας και θα βολευτούν με μικρές παραχωρήσεις στο πίσω κάθισμα, ιδίως αν το ύψος τους ξεπερνάει τα 180 εκ. Για τις αποσκευές πάντως, δεν θα έχετε κανένα θέμα χάρη στα 309 λίτρα του πορτ μπαγκάζ.

Οικονομικός και αποδοτικός ο κινητήρας

Ο κινητήρας του Opel Corsa, είναι ο γνωστός και αποδοτικός 1.5 λίτρων diesel με ισχύ 102 ίππων στις 3.500 σ.α.λ. και με ροπή 250 Nm, διαθέσιμα από τις 1.750 σ.α.λ. Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,2 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 188 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, η μέση κατανάλωση κατά WLTP ανέρχεται στα 4,0 – 4,5 λτ./100 χλμ., με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να είναι 105 – 117 γρ./χλμ. κι έτσι το Opel Corsa να απαλλάσσεται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Get it on Google Play Download on the App Store