Αυτοκίνητο με €12.900 καίει λιγότερο από όλα!

Η τιμή και η κατανάλωση ενός αυτοκινήτου είναι από τα πρώτα στοιχεία που ρωτά κανείς για να μάθει για ένα καινούργιο μοντέλο, αφού σε κάθε περίπτωση τα ποσά που δαπανούνται είναι σημαντικά. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα τα οποία κοστίζουν λίγα χρήματα για την απόκτησή τους, ενώ «καίνε» λίγο.

Μεταξύ όλων των μοντέλων με κινητήρες βενζίνης (χωρίς συστήματα full hybrid ή plug-in hybrid), αυτό που είναι πιο ολιγαρκές σε καύσιμο, είναι το Suzuki Swift 1.2 Hybrid (με ήπιο υβριδικό σύστημα 12V). Οι τιμές του ξεκινούν από μόλις 12.900 ευρώ, που σημαίνει ότι προσφέρει μέγιστη δυνατή οικονομία σε κάθε επίπεδο. Επίσης, με εκπομπές CO2 106 γρ./χλμ. δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.

Στον εξοπλισμό της βασικής έκδοσης GL ανήκουν 6 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες, ράδιο/CD/MP3 με χειριστήρια στο τιμόνι, air condition, προσαρμοζόμενο cruise control, αυτόματη λειτουργία φώτων, προβολείς LED και hill assist. Όσοι θέλουν ακόμα περισσότερα, τότε η δεύτερη έκδοση GL+ στην τιμή των 14.370 ευρώ θα τους καλύψει πλήρως. Επιπλέον της GL περιλαμβάνει τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, αναγνώρισης τυφλού σημείου, αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας και υποβοήθησης οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 7 ιντσών, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, προβολείς ομίχλης και αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων.

Την κίνηση του νέου Swift αναλαμβάνει το βελτιωμένο 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο Dualjet των 1.2 λτ., απόδοσης 83 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και με 107 Nm ροπής στις 2.800 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το χειροκίνητο κιβώτιο των 5 ταχυτήτων, η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 13,1 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα. Η εργοστασιακή μεικτή κατανάλωση είναι 4,7 λτ./100 χλμ., με τη ρεαλιστική της δοκιμής να μην απέχει πολύ, μιας και βρέθηκε στα 5,6 λτ./100 χλμ., αποτελώντας ένα από τα «ατού» του Swift. Ο εν λόγω κινητήρας επιταχύνει ομαλά, γραμμικά και μπορεί και κινεί άνετα το αυτοκίνητο στην πόλη.

Παράλληλα το Swift διακρίνεται για την ευελιξία του και τον ευχάριστο οδηγικό του χαρακτήρα. Το νεανικό του στιλ τονίζεται από τον σπορτίφ σχεδιασμό εξωτερικά και στο εσωτερικό, όπου τέσσερις επιβάτες θα φιλοξενηθούν χωρίς παραχωρήσεις, ενώ για τις αποσκευές υπάρχουν 265 λίτρα.

Get it on Google Play Download on the App Store