Αυτοκίνητο με αυτονομία 1.185 χλμ. και τιμή 16.660€

Μία από τις πρώτες και συνηθέστερες ερωτήσεις που κάνει όποιος θέλει να μάθει πληροφορίες για το αυτοκίνητο που τον ενδιαφέρει, είναι «πόσο καίει;». Η κατανάλωση καυσίμου είναι μείζονος σημασίας για όλους, αφού πρόκειται για τη βασικότερη δαπάνη, μετά την αγορά. Άλλωστε, με το που παίρνει μπρος ο κινητήρας, αμέσως «εξατμίζονται» ευρώ.

Εκτός από την κατανάλωση, για πολλούς είναι πολύ σημαντική και η αυτονομία. Τομέας όπου έχουν προβάδισμα κυρίως τα ντίζελ, λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης έναντι των βενζίνης. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις των μοντέλων διπλού καυσίμου, όπως είναι το νέο Renault Clio LPG (βενζίνη/υγραέριο). Με τον κινητήρα 1.0 TCe, οι τιμές του ξεκινούν από τις 16.660 ευρώ, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα στον οδηγό του να επιλέγει το καύσιμο που θέλει να «κάψει».

Με το πάτημα ενός διακόπτη, ο 1.000άρης 3κύλινδρος turbo τροφοδοτείται με βενζίνη ή με υγραέριο, με την απόδοση να φτάνει τους 100 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. και τη ροπή τα 160 Nm στις 2.750 σ.α.λ. (με LPG). Η μετάδοση γίνεται μέσω ενός κιβωτίου 5 ταχυτήτων και η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 12,5 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 188 χλμ./ώρα. To Clio 1.0 TCe 100 LPG καταναλώνει 5,4 λτ./100 χλμ. βενζίνη ή 6,9 λτ./100 χλμ. LPG. Η δεξαμενή του LPG έχει χωρητικότητα 32 λτ. (βρίσκεται στη θέση της ρεζέρβας) και το ρεζερβουάρ βενζίνης είναι 39 λτ. Η θεωρητική αυτονομία με τη βενζίνη φτάνει τα 722 χιλιόμετρα και με το υγραέριο τα 463 χιλιόμετρα, που σημαίνει ότι συνδυαστικά και με βάση τις εργοστασιακές μετρήσεις (WLTP) φτάνει τα 1.185 χιλιόμετρα.

Στην αρχική έκδοση Authentic των 16.660 ευρώ, ο εξοπλισμός διαθέτει 6 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, αναγνώριση πινακίδων οδικής κυκλοφορίας, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας. Επιπλέον εξοπλίζεται με αισθητήρα φώτων και βροχής, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες και ηχοσύστημα. Με 800 ευρώ παραπάνω στην έκδοση Expression (17.460 ευρώ) περιλαμβάνει ακόμα σύστημα πολυμέσων με οθόνη 7 ιντσών, σύστημα πλοήγησης, μεγαλύτερους τροχούς 16 ιντσών, διαφορετικές επενδύσεις, χερούλια θυρών και εξωτερικοί καθρέφτες στο χρώμα του αμαξώματος και soft touch τιμόνι.

Get it on Google Play Download on the App Store