Ευρωσωτήρας το Renault Clio με το υγραέριο

Το Renault Clio έχει σημειώσει μια λαμπρή εμπορική πορεία από το 1990 όταν παρουσιάστηκε η 1η του γενιά, έως την υπάρχουσα 5η. Οι επιλογές των κινητήρων στο νέο Clio είναι αρκετές και πρόκειται για τους βενζίνης 1.0 SCe 65 hp, 1.0 TCe 90 hp και 1.0 TCe 100  hp LPG, τον πετρελαίου 1.5 Blue dCi 100 hp και το full hybrid 1.6 Ε-Τech 140 hp.

Ανάμεσα σε αυτά, μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το Clio με τον κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνη/LPG), αφού με τη χρήση του υγραερίου μειώνεται σημαντικά το κόστος των μετακινήσεων. Επιπλέον, έχει το ατού ότι τοποθετείται από το εργοστάσιο και συνοδεύεται με την εγγύηση των 5 ετών που δίνει η Renault.

To «προνομιούχο» αυτό μοτέρ, είναι το 1.000άρι 3κύλινδρο TCe, όμως έχει δεχτεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να χρησιμοποιεί και τα δύο καύσιμα. Με την επιλογή του υγραερίου αποδίδει 100 ίππους και 170 Nm ροπής, ισχύς που είναι αρκετή για να κινεί με άνεση το Renault Clio, τόσο στις καθημερινές αστικές διαδρομές, όσο και σε ταχύτητες ταξιδιού. Η Renault ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα σε 11,8 δλ., ή 12,5 δλ. όταν γίνεται χρήση της βενζίνης, γιατί η ισχύς μειώνεται στους 91 ίππους και 160 Nm.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα λείψει δύναμη από τον οδηγό, ο οποίος πληρώνει λίγα λεφτά για ανεφοδιασμό. Συγκεκριμένα, με πραγματική κατανάλωση δοκιμής στα 9,0 λτ./100 χλμ. και μέση πανελλαδική τιμή του υγραερίου στο 1€/λτ., το κόστος είναι μόλις 9€/100 χλμ. Συν του ότι όσοι κυκλοφορούν στο δακτύλιο της Αθήνας μπαίνουν ελεύθερα με το Clio LPG. Επιπλέον, το ρεζερβουάρ των 32 λίτρων του υγραερίου εξασφαλίζει πραγματική αυτονομία κοντά στα 350 χιλιόμετρα. Πρόσθετα υπάρχει και η δεξαμενή των 39 λίτρων για τη βενζίνη, όπου με μεικτή πραγματική κατανάλωση στα 7 λτ./100 χλμ., εξασφαλίζονται άλλα 550 χλμ. αυτονομίας. Ωστόσο, με μέση τιμή βενζίνης στα 2,034€/λτ. το κόστος ανεβαίνει στα 18,3 €/100 χλμ.

Όσον αφορά τις τιμές και τον εξοπλισμό του Renault Clio 1.0 TCe 100 LPG, στην αρχική έκδοση Equilibre Plus των 21.420 ευρώ ανήκουν τα εξής:

  • 6 αερόσακοι
  • Διατήρηση λωρίδας
  • Αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας
  • Σύστημα πολυμέσων με οθόνη 7 ιντσών
  • Αυτόματη εναλλαγή μεγάλης/μικρής σκάλας φώτων
  • Αυτόματος κλιματισμός
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι & θερμαινόμενοι καθρέφτες
  • Κάρτα Renault Hands Free
  • Προβολείς ομίχλης
  • Ζάντες αλουμινίου

Με επιπλέον 790 ευρώ (22.210 ευρώ), η επόμενη έκδοση Techno περιλαμβάνει ακόμα: κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα πλοήγησης, πίνακα οργάνων με διαμορφώσιμη οθόνη 7 ιντσών, κεντρικό υποβραχιόνιο, σύστημα Renault Multi-Sense με προφίλ οδήγησης, εμπρός προβολείς Full LED Pure Vision, ηλεκτρικό χειρόφρενο με λειτουργία Auto-Hold, ηλεκτροχρωμικό καθρέπτη, φιμέ πίσω κρύσταλλα και διαφορετικές επενδύσεις.

Το ολοκληρωμένο προφίλ του Clio 1.0 TCe 100 LPG συμπληρώνουν ο πολύ κομψός του σχεδιασμός, το εσωτερικό με την πολύ καλή ποιότητα και τους αρκετούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές (391 λίτρα), όπως και η ισορροπημένη οδική του συμπεριφορά.

Get it on Google Play Download on the App Store