Αυτοκίνητο με €14.590 σε γλιτώνει από πολλά χαράτσια

Όταν κάποιος αναζητά ένα καινούργιο αυτοκίνητο, θέλει εκείνο που δεν θα τον «ξεζουμίζει» σε καθημερινή βάση με υψηλά κόστη μετακίνησης και γενικότερα πάγια έξοδα. Πλέον στην εξίσωση μπαίνουν κι άλλοι παράγοντες, όπως είναι να εκπέμπει έως 120 γρ./χλμ. CO2, έτσι ώστε να έχει «πάσο ελευθέρας» για το κέντρο της Αθήνας. Επίσης, ο κινητήρας πρέπει να είναι αποδοτικός και μικρού κυβισμού, τόσο για να διατηρείται η κατανάλωση καυσίμου χαμηλά, όσο και για να να έχει λιγότερο τεκμήριο και ασφάλιστρα.

Εμείς έχουμε να σας προτείνουμε ένα ιαπωνικό μοντέλο με βαρύγδουπο όνομα, το οποίο παρέχει πλήθος αρετών στο μελλοντικό του κάτοχο. Μάλιστα η αγορά του τώρα είναι ακόμα πιο συμφέρουσα γιατί προσφέρεται με όφελος 400 ευρώ. Το Nissan Micra αποτελεί ένα δυνατό «χαρτί» στην κατηγορία των μικρών, μιας και πέρα από τον αποδοτικό κινητήρα, διακρίνεται για τον εξοπλισμό και με την όμορφη εμφάνισή του.

Στην έκδοση Energy με τον 1.000άρη κινητήρα των 92 ίππων κοστίζει από 14.590 ευρώ (τιμή με την έκπτωση των 400 ευρώ) και διαθέτει: 6 αερόσακους, σύστημα ενεργής πέδησης, αισθητήρες φωτός, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, σύστημα Start/Stop, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, ραδιόφωνο, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, air condition, ζάντες 16 ιντσών κ.α. Εξίσου συμφέρουσα επιλογή είναι κι η επόμενη έκδοση Acenta, που στα 15.190 ευρώ ενσωματώνει επιπλέον:

  • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες
  • Ηχοσύστημα με οθόνη αφής 7 ιντσών
  • Cruise control
  • Oθόνη 5 ιντσών πολλαπλών ενδείξεων στον πίνακα οργάνων
  • Πρόσθετα διακοσμητικά κ.α.

Πολύ καλός κινητήρας

Το δυναμικό Nissan Micra κινείται από ένα αναβαθμισμένο Euro 6d 1.000άρη turbo 3κύλινδρο κινητήρα, με ισχύ 92 ίππων και ροπή 160 Nm στις 2.000-3.750 σ.α.λ.. Τα νούμερα της απόδοσης δεν προβληματίζουν καθόλου την κίνηση του αμαξώματος των 1.060 κιλών, με την επιτάχυνση έως τα 100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 11,8 δλ. Σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο κι η πολύ καλή κλιμάκωση του κιβωτίου 5 σχέσεων, που βοηθάει και στην ελαστικότητα του μοτέρ, καθώς τραβάει θετικά από τις πολύ χαμηλές στροφές. Παράλληλα η μακριά 5η ταχύτητα συμβάλλει με τη σειρά της στη διατήρηση της κατανάλωσης σε χαμηλά επίπεδα. Για την ακρίβεια η Nissan ανακοινώνει 5,4 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 στα 120 γρ./χλμ. Το νούμερο αυτό πέρα από την απαλλαγή καταβολής τελών κυκλοφορίας, σας δίνει τη δυνατότητα να μπείτε στο δακτύλιο έχοντας το κεφάλι σας ήσυχο!

Ολοκληρωμένη οδική συμπεριφορά

Ακόμα ένα σημείο υπεροχής του ιαπωνικού μικρού μοντέλου είναι κι η οδική συμπεριφορά του. Αρχικά θα σας ενθουσιάσει η πολιτισμένη λειτουργία του κινητήρα παρά την 3κύλινδρη υπόστασή του, όπως και το ζωηρό τράβηγμα ανεξάρτητα από τη σχέση του κιβωτίου. Το Nissan Micra εμφανίζεται σβέλτο σε κάθε είδους διαδρομή, αλλά και στιβαρό παράλληλα χάρη στη ρύθμιση της ανάρτησής του. Στην πόλη όπου θα κινηθεί περισσότερο, το μικρό Nissan είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και εύκολο στους χειρισμούς. Σε διαδρομές με στροφές οι κλίσεις του αμαξώματος είναι μικρές, η πρόσφυση αρκετή και οι αντιδράσεις του ήπιες ακόμα κι υπό έντονη πίεση.

Πολύ καλή ποιότητα υλικών στο εσωτερικό

Ο δυναμικός χαρακτήρας του αυτοκινήτου συμπληρώνεται ιδανικά και με τη μοντέρνα εικόνα της καμπίνας του. Η Nissan επέλεξε να «ντύσει» ολόκληρο το ταμπλό με παχύ αφρώδες υλικό, κάτι που βρίσκεις σε ελάχιστα μοντέλα της κατηγορίας του. Από εκεί κι έπειτα θετικά σχόλια αποσπά η εργονομία και η πρακτικότητα, αφού τα πάντα είναι εκεί που τα θέλει και τα περιμένει ο χειριστής του Micra. Τέλος, σε καλό επίπεδο βρίσκονται οι χώροι επιβατών, όπως επίσης και το πορτ μπαγκάζ των 300 λίτρων.

Get it on Google Play Download on the App Store